News

Komentari 1

Ugasili internetske stranice nakon glasina o vojnom udaru

Ugasili internetske stranice nakon glasina o vojnom udaru

Neki analitičari iz poruka na ugašenim internetskim stranicama su zaključili da je riječ o državnom udaru. Službena Kina oštro je opovrgnula takve informacije

Kineska policija uhitila je šestero ljudi i ukinula 16 internetskih stranica nakon glasina o vojsci na pekinškim ulicama. Neki analitičari iz sadržaja poruka na ugašenim stranicama su zaključili da je posrijedi državni udar, što je službena Kina oštro opovrgnula. 

Korisnicima je na dva popularna bloga onemogućeno komentiranje od 31. ožujka do 3. travnja kako bi se spriječilo daljnje širenje glasina. U državnim novinama objavljeno je kako je riječ o "internetskim glasinama maskiranima u činjenice", koje bi mogle "ozbiljno narušiti društveno uređenje, stabilnost i integritet u Kini", javlja BBC.

Kina je u ozbiljnoj političkoj krizi. Prvi put u posljednjih deset godina doživjet će promjenu vodstva. No, jedan od glavnih kandidata za unapređenje Bo Xilai je smijenjen što su mnogi protumačili kao borbu pod kontrolom vladajuće Komunističke partije. 

Najčitaniji članci