Obavijesti

News

Komentari 135

Uginuo je pas Felix: Vlasnik ga je tukao šipkom jer je bježao

Uginuo je pas Felix: Vlasnik ga je tukao šipkom jer je bježao
3

Pas je imao ozljedu oka te ispod njega duboku ranu, frakturu vilice gdje su mu izbijeni zubi, smrskanu šapu i sve sitne koščice u njoj. Vlasnik se branio da je to bio prvi put da ga je istukao...

VIDEO

Pas Felix, koji je prije nekoliko tjedana doveden u osječki azil za napuštene pse, nakon što ga je brutalno drvenom batinom pretukao 74-godišnji vlasnik, uginuo je. Unatoč operaciji njuške i svoj medicinskoj skrbi koju je dobio, nije se uspio othrvati sepsi.

Osječki azil na svojoj je Facebook stranici objavio oproštaj od Felixa kojega su mnogi Osječani, ljubitelji pasa, odmah zavoljeli i donosili mu hranu koju je mogao jesti.

- Felixa smo odmah zbrinuli čim je došao i počeli sa liječenjem. Operiran je, bio je i u Zagrebu na pregledima i kontroli. Problem su bile otvorene rane na nogama koje je imao i koje je također trebalo operirati, ali nismo mogli jer je stalno imao upale. 

- U jednom trenutku smo se ponadali da oporavak napreduje jer se počeo ustajati i sam ići mokriti, do tada smo ga nas troje morali nositi. No, na žalost, dobio je sepsu koja se progresivno širila, više nije reagirao na antibiotike i unatoč njegovoj borbi, izgubili smo ga, kažu tužno u Azilu.

Felix je posljednjih dana bio zbrinut kod volonterke u stanu koja je o njemu danonoćno brinula. Otkako ga je vlasnik pretukao haski Felix izgubio je 10 kilograma i stalno je ležao jer je imao ranjene noge, ipak njegove vesele i blage oči toplo su pozdravljale svakoga tko ga je došao pomaziti.

Sve je prijavio susjed

Šokirani susjed ispričao im je o brutalnom premlaćivanju, a iz Udruge su se potom uputili pomoći Felixu.

- Srijeda, nešto poslije 9 sati, zove gospodin. Očito šokiran, glas mu drhti... Govori mi: 'Susjedu je pobjegao pas, otrgnuo se s lanca. Kad ga je pronašao, izmlatio ga je metalnom šipkom, dok nije onemoćao, urlao, skvičao, više nije mogao hodati... Onda ga je vukao lancem do garaže koja mu je valjda jedini zaklon i tamo ga opet svezao. Psa više ne vidim, ne čujem ga, ne znam je li uopće živ', započeli su prije oko tri tjedna objavu na Facebooku iz osječkog Azila za napuštene pse Udruge Pobjede.

- Kod kuće nema nikoga, uspijemo kroz ogradu malo povući lanac i izlazi on - vuče se na prednjim nogama van, dahće, hropće... Oko mu je zatvoreno, ispod njega zgrušana krv, otečena otvorena rana na obrazu, krv mu curi iz nosa i usta, pokušava se pridići zadnjom nogom, ne može... Desna zadnja šapa bolno je zgrčena, dvostruko veća nego što bi trebala biti...

Odustaje, legne pred nama. Kucamo, zvonimo, ništa. Ispred dvorišta i u njemu vidimo tragove krvi - napisali su u istoj objavi.

'Da sam ženu ubio, reakcija bi bila manja'

Vlasnik psa iz mjesta u Slavoniji ispričao je za Jutarnji da je tukao psa, ali da se ne osjeća krivim.

- Pobjegao je na ulicu, često to radi. Otišao sam za njim te smo se sat i pol natezali. Nije se htio vratiti u dvorište. Dva puta me ugrizao, pa sam kasnije morao i u bolnicu na previjanje. Zbog toga sam podivljao: hranim te deset godina, a ti meni bježiš, režiš na mene i grizeš me. Naljutio sam se, uzeo štap, istukao ga i dovukao u dvorište, gdje mu je i inače mjesto, na lancu - ispričao je tada.

Da sam ženu ubio, reakcija bi bila manja. Ići ću na kraju i na sud zbog ovoga. Ajde, molim vas, kad mama istuče dijete, je li to zlostavljanje? Naravno da nije. Zlostavljanje traje dulje vremena, a ja sam njega udario prvi put u životu - kazao je za Jutarnji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa