Obavijesti

News

Komentari 227

Ugostitelji vapili da ih se otvori. Kad su brojke bile manje, Stožer nije dao. Sad bukte, i popuštaju

Ugostitelji vapili da ih se otvori. Kad su brojke bile manje, Stožer nije dao. Sad bukte, i popuštaju

Relaksaciju mjera u sektoru ugostiteljstva tek sad, kad nam uz loše brojke stižu i hladniji dani, šef Stožera obrazlaže laganim odlaskom turista, ali i činjenicom da imamo cjepivo

VIDEO

Najprije puna tri mjeseca, otkako su ih zatvorili krajem studenog, ugostitelji nisu smjeli uopće raditi, onda im se jedva jedvice od 1. ožujka dozvolio rad samo na terasama, a potom su kafići od lipnja ostali zakinuti u odnosu na restorane, kojima se dozvolio rad i unutra.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Cijepljenje i potvrde VIDEO

Sad su konačno i oni, nakon svih ovih mjeseci preživljavanja zbog nemogućnosti poslovanja u punom kapacitetu, došli na red kad je u pitanju relaksacija mjera. Od 1. rujna će se dozvoliti i njima posluživanje gostiju u zatvorenim dijelovima uz preporuke koje će izraditi HZJZ, najavio je šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.

- Dobili smo od predstavnika Hrvatske udruge ugostitelja čvrsta uvjeravanja da će se svi vlasnici kafića pridržavati mjera i da će inzistirati da to čine i gosti. Radno vrijeme će biti do ponoći - rekao je i naglasio kako je to jedini način da se zaštitimo u najvećoj mogućoj mjeri, a da nam život nastavi ići dalje. Upitan hoće li se dopustiti rad i diskotekama, Božinović je istaknuo da nisu još sve detaljizirali. No pomalo čudi trenutak u kojem Stožer to radi.

Epidemiološka situacija nam je nepovoljnija nego početkom ljeta i duplo gora nego lani u ovo vrijeme. Relaksaciju mjera u sektoru ugostiteljstva tek sad, kad nam uz loše brojke stižu i hladniji dani, šef Stožera obrazlaže laganim odlaskom turista, ali i činjenicom da imamo cjepivo.

'Ako se pojavi bolestan učenik, a u razredu imaju maske, neće svi morati u samoizolaciju'
'Ako se pojavi bolestan učenik, a u razredu  imaju maske, neće svi morati u samoizolaciju'

- Činjenica jest da se tijekom ljeta ugostiteljstvo uglavnom odvijalo i još se odvija na otvorenom, što je sasvim logično s obzirom na vremenske uvjete. Također smo uzeli u obzir i mnogo stranih državljana koji su došli u Hrvatsku i zbog toga smo tu mjeru držali kako bi se smanjila mogućnost širenja i kako nam se ne bi dogodilo ono što nam se dogodilo prošlo ljeto, kad nam je sredinom kolovoza završila sezona. To se ove godine nije dogodilo, taj dio smo uspješno držali pod kontrolom. A i novi moment u odnosu na prošlu godinu je činjenica da u ovom trenutku imamo cjepivo - poručio je.

Predsjednika epidemiološkog društva Miroslava Venusa ovaj postupak iznenađuje s obzirom na to da se trenutno, kako je istaknuo Božinović, ne razmišlja o široj upotrebi COVID potvrda pa će ulazak biti moguć bez kontrole.

Venus naglašava kako nikako nije za pooštravanje mjera jer smatra da su trenutačne dobre i dovoljne.

Od 1. rujna bit će dopušten rad i u zatvorenim dijelovima kafića
Od 1. rujna bit će dopušten rad i u zatvorenim dijelovima kafića

- Samo ih se trebamo pridržavati, ali i kontrolirati i kažnjavati. S obzirom na to da nam je epidemiološka situacija nepovoljnija, kod nas u Virovitičko-podravskoj županiji je broj novozaraženih porastao s 2,8 posto, koliko je bilo prvih 25 dana prošlog kolovoza, na 6,2 u istom razdoblju ove godine, moram priznati da me iznenađuje otvaranje bez potvrda i ograničenja. No ako će se striktno poštovati da se ulazi s maskom do stola i od stola, onda OK - kaže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 227
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa