Obavijesti

News

Komentari 29

Ugušio se u fekalijama: 'Muža sam sahranila s novim satom'

Ugušio se u fekalijama: 'Muža sam sahranila s novim satom'
1

Do nesreće je došlo zbog urušavanja betonskog zida stare septičke jame i prelijevanja fekalija pa je nesretni Miroslav uslijed niza zadobivenih ozljeda i gušenja preminuo

VIDEO

Nisam se nadala da ću dočekati presudu, kazala nam je Đurđica Vinković (53) čiji je suprug u 53. godini života poginuo 31. listopada 2011. godine, prilikom radova u septičkoj jami.

Općinski sud u Virovitici je 21. lipnja donio nepravomoćnu presudu, kojom su vlasnik obrta iz Dinjevca i vlasnik septičke jame u Dinjevcu, u kojoj je nesretni Miroslav prije nepunih šest godina izgubio život, dužni Đurđici i njezinoj troje djece isplatiti 914.000 kuna.

Kad se tome pribroje i kamate koje počinju teći od 25. travnja 2013. godine, zajedno sa sudskim troškovima, onda bi taj iznos mogao doseći i milijun kuna, sve u roku 15 dana, po pravomoćnosti presude.

Prebacivanje odgovornosti tijekom suđenja

U presudi se navodi da je 31. listopada 2011. godine oko 08.15 sati Miroslav Vinković, koji je bio neprijavljeni radnik obrta, izgubio život za izvođenja radova na septičkoj jami investitora.

Do nesreće na radu došlo je zbog urušavanja betonskog zida stare septičke jame i prelijevanja fekalija, kojom prilikom je nesretni Miroslav, uslijed niza zadobivenih ozljeda i gušenja preminuo. Sud je prihvatio navode iz tužbe, da je odgovornost solidarna, kako izvođača, tako i naručitelja radova.

Tijekom sudskog postupka vlasnik septičke se 'pokušavao' spasiti predbacivanjem krivice na vlasnika obrta, jer je on, kako je tvrdio vlasnik imanja, bio dužan osigurati mjesto kako bi se radovi mogli normalno odvijati.

'Ispunila mu posljednju želju'

Branio se da su radnici bez njegovog znanja i suglasnosti iskopali dodatni sloj zemlje koji je dijelio staru od nove septičke jame koju su radnici trebali izbetonirati. Te da je upravo zbog toga došlo do urušavanja zida koji je dijelio staru od nove septičke u kojoj se u tom trenutku nalazio nesretni Miroslav koji je izgubio život.

Prisjećajući se tog dana, supruga Đurđica nam je rekla kako joj je prije odlaska na posao suprug dao sat na kojemu je pukao remen da stavi novi. Ona je nakon što je očistila grobove na mjesnog groblju kupila remen koji je stavljen na sat.

- Ispunila sam mu posljednju želju i zajedno s novim satom je sahranjen - kazala nam je udovica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.