Obavijesti

News

Komentari 38

Uhićeni Dumbovići žele zaliječiti duševnu bol sa 450.000 kuna!

Uhićeni Dumbovići žele zaliječiti duševnu bol sa 450.000 kuna!

Prije nego im je USKOK pokucao na vrata, podnijeli su devet tužbi u kojima sebe prikazuju kao žrtve kojima smo narušili ugled i nanijeli tešku bol. Uhićeni su upravo zbog onog o čemu je 24sata pisao još lani

VIDEO

"Potpuna je izmišljotina da je bilo tko morao davati Darku Dumboviću neki posao". "Neistina je da je Darinko Dumbović bilo kome davao posao pod uvjetom da kao podizvođača uzmu njegova sina". "Darinko Dumbović prilikom obavljanja časne gradonačelničke dužnosti nije pogodovao nikad nikome, niti je svoju dužnost koristio za osobni probitak ili probitak članova svoje obitelji".

Ovo su samo neki od citata u devet tužbi koje su bivši gradonačelnik Petrinje, Darinko Dumbović, njegov sin Darko i tvrtka Titan Commerce podnijeli protiv 24sata jer smo pisali o njihovu načinu poslovanja. Prošli tjedan policija ih je uhitila prema nalogu Uskoka. Uhićeni su s još trojicom poduzetnika koji su služili samo za paravan, kako bi se prikrilo da poslove plaćene iz proračuna dobiva tvrtka Dumbovićeva sina Darka. Istraga Uskoka u ovoj prvoj fazi obuhvaća tek 20 mjeseci prije nego što je Dumbović stariji izgubio izbore, u lipnju prošle godine. Samo u tom razdoblju tvrtka njegova sina dobila je poslove vrijedne više od devet milijuna kuna. 24sata su imala pouzdane izvore, pokazala je istraga Uskoka.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

video vijesti VIDEO

- Došao sam nakon onog razornog potresa prvi put u Petrinju. Gledam sav taj jad i upoznajem Darinka Dumbovića. Čovjek me odmah zove sa strane i otvoreno kaže da ću imati poslove ako dio prepustim njegovom sinu. Nisam mogao vjerovati i odbio sam - rekao nam je jedan ugledni građevinar.

Dumbović, njegov sin Darko i tvrtka Titan Commerce u devet tužbi traže od 24sata ukupno 450.000 kuna odštete zbog duševne boli koju smo im navodno nanijeli. I koju bi navodno samo tolika odšteta mogla izliječiti. Svi postupci još traju. Darinko se nije niti jedanput pojavio dati iskaz, ali u jednoj tužbi njegov odvjetnik piše da je jedini cilj članaka bio nanijeti štetu ugledu. Čak tvrde da je neistina da ih Uskok istražuje. Posebno mu je zasmetalo što smo Dumbovića starijeg nazvali "Superhik s Banije", pa se u tužbi navodi da je "potpuno neprimjereno i neistinito g. Dumbovića prikazivati kao nekog tko bi krao siromašnima da bi dao bogatima".

Država zatvara oči, dok lokalni šerifi ordiniraju. Do kada više?
Država zatvara oči, dok lokalni šerifi ordiniraju. Do kada više?

U tužbama se neistinama i klevetama nazivaju tvrdnje da bi gradonačelnik svom sinu osigurao milijunske poslove, te se čak navodi da su 24sata stvorila huškačku atmosferu i pita se bi li se obitelj Dumbović trebala odseliti iz Petrinje. Slično je tvrdio i sin Darko, koji je dao iskaz pred sudom. Lažno svjedočenje inače je kazneno djelo.

- To je totalna glupost - rekao je Darko u svibnju na sudu za naš naslov "Dobiješ posao pa dio daš sinu".

Mlađi Dumbović tužio nas je i jer smo problematizirali to što gradi kuću u Istri, što dobiva poslove od grada i državne potpore za potresom pogođene poduzetnike.

Šerifi s one strane zakona: Ovo su lokalni moćnici koji znaju kako izgleda unutrašnjost ćelije
Šerifi s one strane zakona: Ovo su lokalni moćnici koji znaju kako izgleda unutrašnjost ćelije

- Članak mi je izgledao kao naručeno ubojstvo - žalio se mlađi Dumbović sutkinji pravdajući navodnu štetu.

Tvrdio je i da nije radio na obnovi iako je Uskok otkrio da jest. Dumbovići su samo dio crne hrvatske statistike u kojoj moćnici pokušavaju ušutkati novinare serijskim tužbama (eng. SLAPP - Strategic lawsuit against public participation).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.