News

Komentari 0

Uhitili dvojicu radi lažnih dojava o bombama u školi

Uhitili dvojicu radi lažnih dojava o bombama u školi

Osijek: Policija je uhitila 17-godišnjake radi lažnih dojava u školama od prije nekoliko dana. Jedan je širio lažne glasine, a drugi mu je pomagao

Policija je u petak privela dvojicu 17-godišnjaka iz Osijeka. Sumnjiče ih za lažne dojave o podmetnutim bombama u školama u tom gradu. Policija je za pretres njihovih stanova i drugih prostorija kojima se koriste imala sudski nalog. Reagirali su na anonimnu dojavu prije nekoliko dana o postavljenoj bombi u Elektrotehničkoj i Prometnoj školi u Istarskoj ulici u Osijeku. Policija je istragom utvrdila da je jedan od 17-godišnjaka širio lažne i uznemirujuće glasine, dok mu je drugi u tome pomagao. Protiv njih dvojice policija će podnijeti krivičnu prijavu općinskom državnom odvjetniku za mladež u Osijeku.
U vrijeme privođenja mladića, na drugom kraju Osijeka 150 učenika prijepodnevne smjene srednje Tehnološke škole Ruđer Bošković na jedan sat se udaljilo iz škole zbog dojave o bombi. No, temeljitim pirotehničkim pregledom utvrđeno je kako je i ta dojava bila lažna.

Najčitaniji članci