News

Komentari 11

Uhitili muškarca (54) u Zadru: Ometao rad aviona laserom

Uhitili muškarca (54) u Zadru: Ometao rad aviona laserom

Piloti su prilikom preleta zadarskog područja prijavili kako ih ometa laserski snop. S obzirom kako je 54-godišnjaku dokazano kako je u tri navrata ugrozio avio promet radi se o kaznenom djelu

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je tijekom ove godine, u dva navrata u lipnju te jednom u rujnu na zadarskom području, laserom ometao let zrakoplova i na taj način izazvao opasnost za ljude i imovinu.

- Piloti su prilikom preleta zadarskog područja prijavili kako ih ometa laserski snop. Inače je ovo prekršajno djelo, no s obzirom kako je 54-godišnjaku dokazano kako je u tri navrata ugrozio avio promet ipak se radi o kaznenom djelu, objasnila je Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 54-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kazna za ovo kazneno djelo propisana je šest mjeseci do pet godina zatvora.

Najčitaniji članci