News

Komentari 1

Uhitili su muškarca (63): Kod kuće je skrivao arsenal oružja

Zagrebačka policija uhitila je muškarca koji je kod kuće na području Bistre skrivao oružje, uključujući ručnu bombu, poluautomatsku pušku i na stotine komada raznog streljiva

Poluautomatska puška marke Mar kalibra 22 LR ima pripadajući ciljnik tzv. Crvena točka, spremnik i ručno izrađeni prigušivač, izvijestila je policija.

Osumnjičeni 63-godišnjak kod kuće je skrivao i 690 komada raznog streljiva, cijev puške, metalno kućište u kojem se nalazi cijev puškomitraljez M53, cijev nepoznatog kalibra, dva vojna noža, pet spremnika za automatsku pušku i plinski pištolj.

Pretragu njegove kuće i drugih prostorija na području Bistre, policajci su obavili temeljem sudskog naloga početkom lipnja, nakon što su posumnjali da je neutvrđenog dana i na zasad neutvrđeni način nabavio i neovlašteno posjedovao razne vrste streljiva i oružja.

Nakon kriminalističkog istraživanja predan je pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Najčitaniji članci