News

Komentari 0

Uhlir: HNS će uskoro odlučiti o nastupu na izborima u Zagrebu

Uhlir: HNS će uskoro odlučiti o nastupu na izborima u Zagrebu

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Željko Uhlir izjavio je da će stranka uskoro odlučiti na koji način će nastupiti na izborima u Zagrebu, te nije konkretno odgovorio je li on mogući kandidat HNS-a za gradonačelnika

"HNS ima novo vodstvo na gradskoj i državnoj razini, uskoro ćemo odlučiti na koji način ćemo nastupiti na lokalnim izborima", odgovorio je Uhlir na pitanje je li on kandidat HNS-a za gradonačelnika Zagreba.

Uhlir je konferenciju za novinare organizirao u POS-ovom naselju u Španskom, gdje je kritizirao Grad Zagreb jer nakon te početne inicijative nikada više nije sudjelovao u POS-ovim programima za Zagrepčane.

Nakon 2002. nije napravljen niti jedan zajednički projekt države i Zagreba u izgradnji POS-ovih zgrada, tako da je 25 posto proračunskih sredstava za pomoć građanima ostalo neiskorišteno.

Također je negativno ocijenio inicijativu gradonačelnika Milana Bandića o gradnji 30 zgrada u Svetoj Klari za privremeni smještaj Zagrepčana čiiji su stanovi i kuće stradali u potresu.

"Opet će se neplanski i nepotrebno trošiti proračunska sredstva Zagreba umjesto da se napravi smisleni projekt pomoći građanima", kazao je Uhlir upozorivši da klasična gradnja za privremeni smještaj građana nije rješenje jer će trajati sigurno bar godinu dana.

Najčitaniji članci