News

Komentari 389

Ekonomist Davor Filipović je HDZ-ov kandidat za Zagreb!

Ekonomist Davor Filipović je HDZ-ov kandidat za Zagreb!

Zagrebački HDZ-ovci su nam potvrdili da su njega predložili vrhu stranke i da je dobio blagoslov Andreja Plenkovića. Dosad je bio gradski zastupnik, a u HDZ-u su uvjereni da će s njim skinuti epitet "alibi kandidata"

Nakon dosta lutanja i traženja kandidata za Zagreb, HDZ je odlučio da će to ipak biti ekonomist Davor Filipović.

S njegovim imenom se spekuliralo i prije tri mjeseca, ali je onda Andrej Plenković bacio sve karte na pregovore s Damirom Vanđelićem koji je na kraju odustao. 

Neslužbeno nam je potvrđeno da je gradska organizacija predložila Filipovića. Filipović je dobio i potporu vrha stranke.

- On je prijedlog gradskog odbora i sada treba proći sva formalna procedura. Filipović je kao ekonomist stručan, ima i iskustvo gradskog zastupnika dobar kandidat. Razumije i financije i menadžment. Ne boji se otvoreno ući u sukob s Bandićem i ne radi se o tome da će HDZ imati alibi. Nema nikakvih mrlja i repova  - kaže nam sugovornik iz zagrebačkog HDZ-a.

Podrijetlom iz Sarajeva, lani žestoko napao Bandića

Davor Filipović ima 36 godina i podrijetlom je iz Sarajeva. U ovom mandatu je zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini te predsjednik odbora za financije i proračun. Lani je žestoko napao gradonačelnika Milana Bandića da vodi grad u bankrot.

A Bandić je poručio Plenkoviću da smiri svog "skojevca". Filipović je doktor ekonomije i predaje na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na katedri Organizacija i menadžment.

Školovao se i na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyu.

Autor je više stručnih radova.

Predsjednik je Nadzornog odbora Hrvatskih šuma. Sutra bi i službeno trebao biti potvrđen kao kandidat za gradonačelnika Zagreba na sjednici gradskog odbora stranke. 

Najčitaniji članci