News

Komentari 4

Uhvatili piromana iz Zaprešića: Podmetnuo je dva požara pa gledao vatrogasce kako ih gase

Uhvatili piromana iz Zaprešića: Podmetnuo je dva požara pa gledao vatrogasce kako ih gase

Mladić (27) je prvo zapalio plastične kontejnere nakon čega se sakrio u napuštenom objektu u blizini. Nakon što je taj požar ugašen podmetnuo je drugi na tržnici, no zatekli su ga policajci

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjakom zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela dovođenja u opasnost života i imovine.

Sumnjaju da je na Uskrs, u nedjelju 4. travnja ove godine, oko 2.30 sati u Zaprešiću u Ulici kardinala Alojzija Stepinca otvorenim plamenom izazvao požar unutar plastičnih kontejnera trgovačkog društva iz Zaprešića, koji su tom prilikom u potpunosti izgorjeli. Požar se potom proširio na limeni kiosk poduzeća iz Zagreba uslijed čega su unutrašnjost kioska i artikli koji su se u njemu nalazili djelomično izgorjeli, a požar je zahvatio i dva stupa električne energije kao i jednu plastičnu kantu za otpad.

Nakon izazivanja požara sakrio se u napušteni objekt koji se nalazi u neposrednoj blizini gdje se i skrivao otprilike pola sata, dok su za to vrijeme vatrogasci zaustavili daljnje širenje podmetnutog požara.

Potom je, sumnjaju, oko 3.50 sati izašao iz napuštenog objekta i došao do pothodnika tržnice u Tržnoj ulici da bi i tamo otvorenim plamenom izazvao požar u hodniku ispred sanitarnih prostorija. U tom su požaru izgorjela invalidska kolica, perilica rublja i druga razna ambalaža. Tijekom širenja požara i pod utjecajem djelovanja topline zapalila su se aluminijska i metalna vrata te su nastala oštećenja u vidu taljenja metala i začađenja sanitarnih prostorija dok su oštećene i staklene stijenke vrata poljoprivredne ljekarne. Oštećenja su nastala i na aparatu za kavu.

Osumnjičeni se nakon izazivanja tog požara udaljio s mjesta događaja gdje su ga policjaci uočili, a budući da je svojim izgledom odavao sumnju da je riječ o osobi koja se može dovesti u vezu s tim događajima, priveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Materijalna šteta je zasad neutvrđena, no cijeni se većom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog su predli pritvorskom nadzorniku te podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.
 

Najčitaniji članci