Obavijesti

News

Komentari 59

Uhvatili tipa koji je s balkona lani zračnom puškom pogodio dijete u ruku i teško ga ozlijedio

Uhvatili tipa koji je s balkona lani zračnom puškom pogodio dijete u ruku i teško ga ozlijedio

Muškarca (39) kazneno su prijavili zbog dovođenja u opasnost života i imovine. U njegovu domu na Cenkovečkoj u Zagrebu pronašli su zračnu pušku, optiku te 31 komad streljiva...

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Sumnjiče ga da je 11. ožujka prošle godine oko 17.45 sati u Cenkovečkoj ulici u Zagrebu, s balkona stana iz zračnog oružja ispalio najmanje jedan hitac u smjeru djeteta koje se u tom trenutku nalazilo na pješačkoj stazi. Tom prilikom hitac je pogodio dijete u ruku. Liječnička je pomoć ozlijeđenom djetetu pružena u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno.

- Policajci s Trešnjevke upoznati s navedenim događajem, provodeći redovne poslove i kroz komunikaciju s građanima, obratili su ujedno pozornost i na prikupljanje informacija o mogućem počinitelju. Iako sa skromnim početnim činjenicama, kroz daljnji su rad utvrdili o kome bi se moglo raditi, a ta je sumnja potvrđena i nakon pretrage stana gdje je zračna puška i pronađena - priopćili su iz zagrebačke policije. 

Uz zračnu pušku na adresi stanovanja u Cenovečkoj ulici pronašli su i optiku, futrolu te 31 komad streljiva.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog su predali pritvorskom nadzorniku dok su posebno izvješće podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.