News

Komentari 147

'Ukidanje rada nedjeljom je HDZ-ovo dodvoravanje crkvi'

'Ukidanje rada nedjeljom je HDZ-ovo dodvoravanje crkvi'

Umjesto brige za zdravlje građanki i građana, Stožer brine za zdravlje HDZ-a i njegov ostanak na vlasti. HDZ je podredio zdravlje građanki i građana osobnim političkim interesima, kažu iz Demokrata

Iz stranke Demokrati ustvrdili su da je odluka o tome da trgovine ne rade nedjeljom zbog pandemije koronarivursa predizborni potez HDZ-a i dodvoravanje crkvi.

- Kada zabrana rada nedjeljom ne ide po zakonu, onda može odlukom Nacionalnog stožera Civilne zaštite. Očito je da se HDZ sprema na brze izbore i podrška s oltara će im puno značiti. Stoga je i ovo dodvoravanje crkvi, i konzervativnim skupinama sa zabranom rada nedjeljom, dio tog paketa - smatraju iz Demokrata.

Tvrde da se stožer, nakon dobrog i stručnog vođenja zdravstvene kampanje protiv COVID-19 zaraze, 'svim silama upregnuo u HDZ-ovu PR mašineriju'.

- Ministar Beroš umjesto posjete Koprivnici gdje je njegova stranačka kolegica ravnateljica Doma za starije i nemoćne, posjeti bolnicu u Kninu otvarajući tako kampanju za izbore. Nacionalni stožer ne vodi se više strukom nego stranačkim populizmom. Nacionalni stožer nije više u službi građana nego u službi HDZ-a - ocjenjuju Demokrati.

Uvjereni su da je Hrvatska odlukama stožera krenula sedmodnevnim ritmom popuštanja mjera kako bi prikazala situaciju boljom nego što jest, i time omogućila HDZ-u da raspiše izbore sredinom srpnja.

- Umjesto brige za zdravlje građanki i građana, Stožer brine za zdravlje HDZ-a i njegov ostanak na vlasti. HDZ je podredio zdravlje građanki i građana osobnim političkim interesima, a to bi nas sve moglo skupo koštati - ocjenjuju iz Demokrata.

Smatraju da je prepuštanje odluke roditeljima hoće li poslati djecu u školu znak neodlučnosti i prebacivanja odgovornosti na druge.

- Škola je obavezna, Vlada mora donijeti odluku oko povratka u školu, a ne se skrivati iza roditelja. Verbalno nasilje i bahaćenje nad nastavnicima u štrajku prošle godine, sada je premijer proširio i u odnosu na roditelje - tvrde iz Demokrata.

Najčitaniji članci