Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
99 komentara

'Ukinuli smo Sliku Hrvatske jer je odrađena neprofesionalno'

Emisija "Slika Hrvatske" je, podsjetimo, pozornost javnosti izazvala nakon što se na pristran način pozabavila uvođenjem spolnog odgoja u školski sustav

Screenshot HRT
Foto: Screenshot HRT
99 komentara

Emisija "Slika Hrvatske" je ukinuta jer je njezina posljednja tema "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" odrađena jednostrano, aktivistički, ispod profesionalnog standarda, a ne novinarski, rekao je u utorak Dean Šoša, vršitelj dužnosti glavnog urednika Hrvatske televizije. 

Šoša je rekao i kako programski odjel na čelu kojeg je Karolina Vidović Krišto neće biti sadržan u novoj reorganizaciji te ona neće biti urednik tog programa. 

Šoša kaže kako je bilo prostora za još neke kazne ali da misli da nema potrebe za danjim dizanjem tenzija i daljnjom politizacijom jer je cijeli slučaj već i previše ispolitiziran iako se radi jedino o pitanju struke. 

Na pristran način se pozabavili uvođenjem spolnog odgoja

Emisija je, podsjetimo, pozornost javnosti izazvala nakon što se na pristran način pozabavila uvođenjem spolnog odgoja u školski sustav. Tijekom emisije kojoj je tema bila spolni odgoj urednica i voditeljica Karolina Vidović Krišto pročitala je pismo gledatelja koji je spolni odgoj koji se uvodi u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece, a prikazani su i dijelovi dokumentarnog filma  “The Kinsey Syndrome” u kojem se moralno devalvira rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya. Nakon emisije s HRT-a su poručili da stavovi izneseni u emisiji nisu njihovi stavovi, te da će protiv voditeljice poduzeti oštre mjere. 

S druge stane, na Facebooku je osnovana grupa podrške Karolini Vidović Krišto.

Potpora Crkve

Potporu voditeljici Krišto je dala i Crkva. Voditeljicu je naime nedavno primio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Nakon sastanka Zagrebačka nadbiskupija je priopćila sljedeće:

- Urednica HTV-a informirala je kardinala Bozanića o svom novinarskom školovanju, radu te o emisiji "Slika Hrvatske" i događanjima nakon emitiranja emisije pod naslovom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?". U razgovoru je konstatirano da je ta emisija u aktualnoj raspravi u javnosti o spornom 4. modulu Zdravstvenog odgoja udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana. Upravo je temeljna zadaća javne televizije omogućiti da u spornim javnim pitanjima dođu do riječi različiti stavovi, različite društvene skupine i što više aspekata pojedinog pitanja da bi gledatelji mogli biti što cjelovitije informirani.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message