Obavijesti

News

Komentari 4

Ukleti bus: Otkinuo voditeljici ruku, eksplodirao, a sad je i otpalim kotačem usmrtio ženu

Ukleti bus: Otkinuo voditeljici ruku, eksplodirao, a sad je i otpalim kotačem usmrtio ženu

Slučajem od utorka, kad je otpali kotač s Banbusa ozlijedio dvije žene u Beogradu, jedna je preminula u bolnici. Time se samo nastavlja serija užasnih kvarova i nesreća istog prijevoznika u Beogradu

VIDEO

Pješakinja Verica J. (69), koju je udario kotač koji je otpao s autobusa kraj Karađorđevog parka, preminula je na odjelu Hitne pomoći Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

- Naše kolege s Infektivne su prve izašle na teren i započele reanimaciju. Žena je bila bez svijesti i pulsa - navela je tada dr. Stefanović iz Hitne pomoći za RTS. Uspjeli su je oživjeti i prebaciti na odjel, no ozljede su nažalost bile preteške. U bolnici se i dalje nalazi druga ozljeđena 60-godišnjakinja.

- Te lakše ozljede treba uzeti s rezervom, jer u ovakvoj nesreći, svaka povreda je teška. Ona je imala vidljive ozljede i također se nalazi na Hitnoj - dodala je Stefanović.

U brzoj istrazi uhićen je mehaničar, koji je tog dana pustio autobus u promet. Tužiteljstvo je za njega odmah tražilo određivanje istražnog zatvora. On se branio da je pregledao vozilo, ali da nije provjeravao koliko su zategnuti vijci.

- Moja smjena je od 20:00 do 08:00 sati i ja nakon što pregledam vozila, potpisujem putni nalog i to radim svako jutro prije nego što autobus izađe iz garaže. Konkretno ovaj autobus, koji vozi na liniji 78, pregledao sam dan ranije u odnosu na nezgodu, dakle 17. ožujka 2024. Napravio sam vizualni pregled, tako što sam baterijskom lampom pregledao spone, kotače, s tim što nisam detaljno gledao i nisam provjeravao koliko su vijci zategnuti, pogledao sam i sjedala - naveo je mehaničar, piše Blic.

Krvave nesreće

Krvavi niz Banbusa počeo je početkom 2019. kad je na istoj liniji 78 u Ulici neznanog junaka na Dedinju udario voditeljicu TV Pink Deu Đurđević i otkinuo joj ruku. Samo brza akcija liječnika uspjela ju je vratiti.

- Osjećam se savršeno, sad sam skroz na sigurnom. Imala sam višestruke povrede i kontuziju srca i pluća te prijelome kostiju. Ruka mi je bila otkinuta, ali zahvaljujući doktoru ja imam ruku. On je glavni heroj, a i dalje se oporavljamo zajedno - opisala je Dea vlastiti proces oporavka. 

Nekoliko mjeseci kasnije, 200 metara dalje od mjesta kidanja ruke, u istom autobusu na istoj liniji eksplodirala je boca za zrak iznad srednjih vrata. Ozlijeđeno je sedmero ljudi, među kojima i jedna beba.

- Boca je pala starijoj putnici na glavu i teško je ozlijedila. Hitna pomoć je nju, zajedno s još četvero putnika, prebacila u Urgentni centar. U blizini mjesta eksplozije sjedila je majka s dvomjesečnom bebom, i one su po dolasku Hitne pomoći prevezene na Kliniku za ORL kako bi se provjerilo je li bebi oštećen sluh - rekao je Kurirov izvor. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.