Obavijesti

News

Komentari 52

Prijavi smeće i osvoji nagradu! Pomozi nam u akciji čišćenja!

Prijavi smeće i osvoji nagradu! Pomozi nam u akciji čišćenja!
1

Od 11. veljače do 3. ožujka svatko može nominirati lokaciju za koju smatra da joj je potrebno čišćenje. Nakon toga odabrat ćemo 6 primorskih i 6 kontinentalnih!

VIDEO

Zaštita okolišta važna je, ali često marginalizirana tema zbog čega 24sata u suradnji sa svojim partnerima pokreće Veliku eko akciju. Želimo ukazati na važnost očuvanja okoliša i to pomoću ekoloških akcija čišćenja - a u tome trebamo vašu pomoć! Pogledaj nominirane lokacije na www.24sata.hr/eko-akcija!

Tijekom 2013. godine očistit ćemo 12 lokacija diljem Hrvatske, a Vi nam trebate pomoći u njihovom odabiru!

Putem naše stranice od 11. veljače do 3. ožujka svatko vrlo jednostavno može nominirati lokaciju za koju smatra da joj je potrebno čišćenje. U suradnji s partnerima i stručnjacima, među predloženim lokacijama odabrat ćemo šest primorskih i šest kontinentalnih, a već u ožujku izlazimo na teren i krećemo s čišćenjem. Na našim stranicama redovito ćemo Vas obavještavati o tijeku akcije. U reportažama s odabranih lokacija moći ćete vidjeti kako su one izgledale prije, a kako nakon čišćenja.

Nominiranje lokacije jednostavno je. Sve što trebate je proći kroz tri jednostavna koraka:

1. Ako već niste, registrirajte se kao korisnik 24sata jer samo registrirani korisnici mogu nominirati lokacije

2. Kliknite na ‘Prijavite lokaciju za akciju’

3. Upišite sve potrebne podatke o lokaciji, označite je na karti i obavezno priložite fotografiju

I to je to! Nakon toga, naši administratori pregledat će Vašu prijavu, a nominirane lokacije, ako budu odobrene, objavit ćemo najkasnije 48 sati od prijave.

Bitno je naglasiti da svaki registrirani korisnik može prijaviti neograničeni broj lokacija, a ovo su podaci koji će vam trebati prilikom ispunjavanja prijave:

1. Okvirna površina lokacije

2. Opis terena

3. Vrsta otpada koji zagađuje područje koje nominirate

Zadržavamo pravo da ne objavimo lokacije koje ne sadrže osnovne kriterije, koje uništavaju ugled stranice 24sata i slično. Vodite računa o opasnom otpadu koji se može naći na lokaciji, a za čije zbrinjavanje nisu dovoljni entuzijastični volonteri, već stručni i osposobljeni timovi! U opasni otpad spadaju svi materijali koji mogu biti zapaljivi, reaktivni, korozivni i toksični.

Prije nego se ‘bacite’ na ispunjavanje prijave još jedna napomena! Bitno je da fotografije koje prilažete budu u vašem vlasništvu ili da imate pravo na njihovo korištenje jer 24sata neće odgovarati za bilo kakvu nastalu štetu ili eventualno potraživanje od strane treće osobe.

Ako ne znate ili niste sigurni koju biste lokaciju prijavili, gdje se točno nalazi, koja je vrsta otpada onečišćuje i slično, neka vam pomogne postojeća karta divljih odlagališta u Hrvatskoj i svijetu, koju možete pronaći na adresi: http://www.letsdoitworld.org/wastemap

Učinimo zajedno Hrvatsku ljepšim mjestom za život! Veliku podršku u akciji čišćenja Hrvatske pružaju nam naši partneri: Vip, kao generalni partner akcije i naši ponosni sponzori: Janaf, Ina, Opel i Carlsberg Croatia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.