Obavijesti

News

Komentari 122

Janukovič pretrpio teški srčani udar? "Stanje mu je ozbiljno"

Janukovič pretrpio teški srčani udar? "Stanje mu je ozbiljno"
16

Tvrde da je njegovo stanje jako ozbiljno. Svrgnuti predsjednik Viktor Janukovič je posljednji puta viđen prije tjedan dana kada je održao konferenciju za novinare

VIDEO

Svrgnuti predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič smješten je u moskovsku bolnicu nakon što je pretrpio srčani udar, piše list Moskovski Komsomoljet, koji je naveo neimenovani izvor, prenosi Daily Mail

Tvrde da je njegovo stanje jako ozbiljno. Janukovič je posljednji puta viđen prije tjedan dana kada je održao konferenciju za novinare, a Vladimir Putin je ovog tjedna odbacio navode da je Janukovič umro od srčanog udara. Tada je kazao kako je Janukovič živ i zdrav te da se s njim vidio nekoliko dana ranije. 

Ruski parlament podržao referendum o Krimu

Ruski parlament je u petak podržao inicijativu krimskih vlasti za održavanje referenduma o odcjepljenju i pripajanju Ruskoj Federaciji. Izaslanstvo krimskog parlamenta posjetilo je Moskvu, a reklo je da će se referendum održati 16. ožujka, prenosi CNN. Rusi će ga podržati i pod cijenu sankcija.

U Ukrajinu je poslan pomoćnik glavnog tajnika UN-a za ljudska prava Ivan Šimonović. Ruski veleposlanik pri UN-u Vitalij Čurkin rekao je kako se Rusija nada da će Šimonović uvjeriti vlasti u Kijevu da istraže navode o snajperistima koji su odgovorni za nekoliko smrti na ulicama Kijeva. Sa Šimonovićem je u Kijev stigao zamjenik glavnog tajnika UN-a Jan Eliasson. 

Zatražili 'crvenu tjeralicu' za Janukoviča

Ukrajina je od Interpola zatražila da izda međunarodni uhidbeni nalog za svrgnutog ukrajinskog predsjednika Viktora Janukoviča zbog "zlouporabe vlasti i ubojstava".

Ukrajinske vlasti žele da se izda takozvana crvena potjernica, odnosno zahtjev za uhićenje radi izručenja, koji se objavljuje u 190 zemalja.

Krimski je parlament u četvrtak donio jednoglasnu odluku o pripojenju Rusiji, javila je agencija RIA, a prema istom izvoru tu bi odluku trebali na referendumu 16. ožujka potvrditi stanovnici toga ukrajinskog poluotoka.

Obama referendum ocijenio ilegalnim

Američki predsjednik Barack Obama krimski referendum je ocijenio ilegalnim. Ponovo je pozvao Rusiju da surađuje s Kijevom i međunarodnom zajednicom. Obama je rekao da će sankcije i stroži vizni režim Rusiju skupo koštati.  

Obama je u četvrtak poslijepodne razgovarao telefonom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, nekoliko sati pošto su Sjedinjene Države uvele vizna ograničenja i utrle put mogućim sankcijama kao odgovor na postupanje Moskve u Ukrajini. Istaknuo je da Rusija narušava suverenitet i teritorijalnu cjelovitost Ukrajine.

Timošenko pozvala Europu da obrani Krim

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko jedna je od glavnih favorita za budućeg predsjednika Ukrajine. Timošenko je pozvala Europu da poduzme konkretne akcije protiv ruskog pokušaja preuzimanja Krima jer će, kako je rekla, Moskva u suprotnom preuzeti i ostatak Ukrajine te destabilizirati zemlju.

 - Mi gradimo europsku naciju. Činimo to i nitko nas ne može zaustaviti. Dugujemo to onima koji su umrli i onima koji žive – istaknula je ukrajinska oporbenjakinja.

Jedan od glavnih ukrajinskih političkih dužnosnika, bivši svjetski prvak u boksu Vitalij Kličko ocijenio je provokacijom i neustavnom odluku krimskoga parlamenta da traži pripojenje Rusiji i održi o tome referendum za 10 dana. Kličko u Dublinu sudjeluje na kongresu Europske pučke stranke kao i Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa