News

Komentari 2

Ukrajinci u napadu: Uništavamo taj ruski sustav, korak po korak

Ukrajinci u napadu: Uništavamo taj ruski sustav, korak po korak

Ukrajina se koristi oružjem dugog dometa koje joj šalje Zapad kako bi gađala ruske logističke koridore i skladišta municije nastojeći preokrenuti tijek rata i pripremiti se za protunapad

Ukrajina je raketirala most u okupiranoj Hersonskoj oblasti na Crnom moru kojim se ruske snage koriste kao logističkim koridorom. Svaki most je slaba točka u logistici i naše oružane snage uspješno uništavaju neprijateljski sustav. Ovo još nije oslobađanje Hersona, ali je ozbiljan korak u tom smjeru, izjavio je ukrajinski regionalni čelnik Serhij Klan.

POGLEDAJTE VIDEO: Mobitel mu spasio život

S druge strane, zamjenik čelnika regionalne vlasti koju su postavili Rusi rekao je da je most pogođen sa sedam raketa sustava visoke pokretljivosti (HIMARS), ali je još upotrebljiv. Naime, Ukrajina se koristi oružjem dugog dometa koje joj šalje Zapad kako bi gađala ruske logističke koridore i skladišta municije nastojeći preokrenuti tijek rata i pripremiti se za protunapad u Hersonskoj oblasti. Američki ministar obrane Lloyd Austin rekao je da će Washington poslati još četiri topnička raketna sustava visoke pokretljivosti (HIMARS) u Ukrajinu.

- Sjedinjene Države, zajedno sa saveznicima i partnerima diljem svijeta, stajale su uz Ukrajinu pružajući gospodarsku, vojnu i humanitarnu pomoć. Nastavit ćemo tražiti načine da podržimo predsjednika Zelenskog i ukrajinski narod što je učinkovitije moguće dok nastavljaju pružati hrabar otpor - stoji u priopćenju kongresmena Adama Smitha, predsjednika Odbora za vojna pitanja Zastupničkog doma.

Nadalje, prema izjava ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, ukrajinske snage postepeno napreduju prema hersonskoj oblasti koju je Rusija okupirala početkom invazije na Ukrajinu.

- Okupatori su tamo pokušavali uspostaviti svoje uporište, ali koliko im je to pomoglo? Ukrajinske oružane snage napreduju korak po korak prema toj oblasti - rekao je Zelenski. S druge strane, u granatiranju Donjecka dvoje ljudi je poginulo, a dvoje ranjeno, potvrdio je guverner Pavlo Kirilenko. Snažne eksplozije pogodile su i lučki grad Nikolajev.

- Više od pet snažnih eksplozija odjeknulo je u Nikolajevu nakon objave upozorenja o zračnoj opasnosti. Ostanite u skloništima - napisao je gradonačelnik Aleksander Senkevič na Telegramu. Uz to, broj povrijeđenih u ruskom raketnom napadu na ukrajinsku regiju Kirovograd porastao je na 19.

- Njihovi životi nisu u opasnosti. Svi su dobili medicinsku pomoć - napisao je guverner te regije Andrij Rajkovič na Facebooku. Ruski projektili pogodili su željezničku infrastrukturu i vojni aerodrom u regiji. 

Najčitaniji članci