Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Ukrali mu kobilu: 'Kakvi ste vi to ljudi, vratite moju Tadeni'

Vlasnik ranča u istarskim Manjadvorcima ne odustaje od potrage za kobilom koju djeca vole. Kobila pripada jahačici Niki Družeti, a zajedno su 2011. osvojili prvenstvo Hrvatske

Foto: Privatni album: Zoran Uravić
7 komentara

S ranča Tone u istarskim Manjadvorcima u noći na ponedjeljak ukradena je kobila Tadeni stara 12 godina.

- Sve smo obišli, svaki kutak okolne šume. Prvo smo mislili da je odlutala i slomila nogu pa smo je tražili. Kilometre i kilometre prošao sam sa suradnicima i nje nema. Bojim se da neće negdje završiti u kobasicama. Nadam se da ćemo je pronaći, jer djeca je obožavaju - rekao je ogorčeno Zoran Uravić, vlasnik ranča. Kobila pripada jahačici Niki Družeti.

- To je konj koji je 2011. godine s mladom Nikom osvojio prvenstvo Hrvatske u kadetskoj konkurenciji. Konj je bio polusportski i poluturistički. Obožava djecu i ona njega. Socijaliziran, miran, ma konj za poželjeti. Teško nam je svima i ne odustajemo od potrage. Sve smo prijavili policiji - navodi.

Foto: Privatni album: Zoran Uravić

Kobila je bila u prostoru ograđenom električnim pastirom kao i ostali konji, pa je Uraviću bilo čudno da je sama pobjegla.

- U tom bi slučaju i ostali konji pobjegli. Netko ju je ukrao zbog zavisti. Vrijednost konja je oko 3000 eura. Konj je radio i u dječjim kampovima te je jako privržen djeci - ističe Uravić. Vlasnica Nika Družeta (18) kobilu je imala od 2016.

- To je divan konj koji obožava ljude, a posebno djecu. Jako mi nedostaje i ja njoj. Sama nije sigurno odlutala, jer je jako povezana s ostalim krdom, a sigurna sam da bi se sama vratila da je odlutala - uvjerena je Nika.  Za nju je Tadeni kućni ljubimac.

- Družile smo se svaki moj slobodni trenutak, prošle smo petnaestak utrka, s kojima je prestala 2014. Postala je nakon toga turistički konj koji voli društvo djece. Iz sveg srca molim onoga tko je ukrao našu kobilu da je i vrati - kaže tužno Nika.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message