Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Ukrali šeikov nakit koji vrijedi milijune: Uhitili četvero Hrvata

Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko dva milijuna dolara...

Foto: MUP RH
147 komentara

Nakon višemjesečne suradnje s talijanskom policijom, jučer je hrvatska policija uhitila četvoricu Hrvata i to 60-godišnjaka, 43-godišnjaka i dvojicu 48-godišnjaka osumnjičenih za krađu nakita milijunske vrijednosti u siječnju ove godine u Veneciji.

Nakit je ukraden iz privatne kolekcije nakita i drugih vrijednih indijskih artefakata katarskog šeika Hamada bin Abdullaha al-Tanija, koja je bila izložena u Duždevoj palači pod nazivom 'Blaga mogula i maharadža”, javio je MUP.

Čitava kolekcija neprocjenjive je vrijednosti, a ukraden je par naušnica od platine i dijamanata u vrijednosti od milijun dolara i broš od platine i rubina u vrijednosti od preko dva milijuna dolara.

Protiv uhićenih hrvatskih državljana vodi se kazneni postupak pred sudom u Veneciji, a uhićeni su u koordiniranoj akciji na području Zagreba i Istre, temeljem europskih uhidbenih naloga.

Jedan od uhićenih Hrvata se pod višestrukim identitetima dovodi u vezu s nekoliko velikih krađa dragulja u različitim državama Europe u sklopu kriminalne organizacije Pink Panther te je za njim i Švicarska raspisala međunarodnu potragu i to zbog krađe nakita u vrijednosti od osam milijuna franaka u ožujku 2011. godine, u Baselu tijekom izložbe “Baselworld 2011“

U sklopu iste akcije danas je na graničnom prijelazu Tovarnik uhićen i peti član kriminalne organizacije, 54-godišnji državljanin Srbije, također temeljem europskog uhidbenog naloga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Možda vas zanima i ovo:
Message