News

Komentari 6

Ukrao brončane stupove javne rasvjete od 150.000 kuna

Ukrao brončane stupove javne rasvjete od 150.000 kuna

Nakon što je ukrao četiri brončana stupa javne rasvjete u vrijednosti oko 100.000 kuna, 28. veljače je u istome mjestu pokušao ukrasti još dva stupa istog materijala, no niej uspio u naumu jer su ga ulovili

Općinsko je državno odvjetništvo u Rijeci  po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske podiglo neposrednu optužnicu protiv 25-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, i one u pokušaju.

Optužnicom se mladiću stavlja na teret da je od 19. do 22. veljače u Crikvenici, a s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi, uzeo i za sebe zadržao jedan brončani stup javne rasvjete u vrijednosti oko 25.000 kuna. U tom pokušaju krađe ulovila ga i policija, a poslije je tijekom istrage otkriveno kako se u krađu stupova nije  uputio prvi puta. 
Naime, dotični je u cilju stjecanja veće imovinske koristi 26./27. veljače u Crikvenici, već otuđio i četiri brončana stupa javne rasvjete u vrijednosti oko 100.000 kuna, a 28. veljače je u istome mjestu pokušao ukrasti još dva stupa istog materijala. 

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je stoga u optužnici da se protiv 25-godišnjaka odredi istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela. 
 

Najčitaniji članci