Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ulagali smo godinama, a onda u nekoliko sati ostali bez ičega'

SVE JE IZGORJELO: Požar koji je buknuo u petak u ŠRC-u Jelenovac u Zagrebu bio se proširio i na šumu, a četiri vatrogasca su kolabirala od vrućine

pozar_jelenovac
Foto: Igor Soban/PIXSELL
90 komentara

Sve je pod kontrolom. O razmjerima štete se ne zna zasad. Izgorjeli su restoran i dvorana. Trafostanica je spašena, ali se još ne zna radi li, rekao je popodne pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vlasnik dvorane izgorjele u požaru u Zagrebu: "Ostao sam bez ičega u samo par sati" Više na http://bit.ly/2sTMIrl Reporteri: Helena Tkalčević i Sven Hamzić

Posted by 24sata on Friday, 7 July 2017

- Moja obitelj i 30 zaposlenih u nekoliko sati ostali smo bez ičega - rekao nam je vlasnik izgorjelog sportskog centra i restorana Slavko Hala.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rekao je i da je njegova supruga još sinoć primijetila probleme sa strujom kod trafostanice. Jedan od prolaznika koji je ujutro šetao sa psom je kazao također da je vidi kako se iz trafostanice iskri. Još jedan stanar kaže kako je vidio kako se požar širi s trafostanice na restoran.

Hala je dodao da njegovi izgorjeli objekti postoje već 22 godine i da su napravljeni po propisima, a zgrade su bile montažne zbog lokacije.

- Godinama ulažete u nešto, a onda vam se ovako nešto dogodi i nemate više ništa - dodao je. 

Hala je u Zagreb stigao iz Crikvenice kad je čuo loše vijesti. Vatrogasce je pozvao susjed koji je obavijestio i obitelj Hala.

Požar koji je buknuo u petak u ŠRC-u Jelenovac u Zagrebu bio se proširio i na šumu. Na terenu je bilo 80 vatrogasaca i 15 auta DVD-a, a požar su stavili pod kontrolu u popodnevnim satima. Četiri vatrogasca su kolabirala od vrućine, a zapovjednik koji se nagutao dima.

Foto: Petar Glebov/PIXSELL  

Kalinić je kazao i kako je zbog gustog dima provjerene kakvoća zraka. U požaru je izgorijelo i nekoliko automobila. 

Uzrok požara utvrdit će očevidom.

pozar_jelenovac | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

Obitelj Hala su vlasnici i upravitelji centra

Sportski centar Jelenovac je u privatnom vlasništvu obitelji Hala. Uz sportsku dvoranu, u centru je i restoran i kafić. Osnivač centra Slavko Hala je manje poznat širokoj javnosti. Opisivan je kao poduzetnik i nogometni stručnjak koji ima dobre veze u vrhu hrvatskog nogometa. Tako je o njemu pisao Samoborski glasnik kada je preuzeo NK Samobor i "preporodio ga".

pozar_jelenovac | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

U međuvremenu je jedna Halina tvrtka koja je upravljala sportskim centrom otišla u stečaj. Otišla je u stečaj i njegova građevna tvrtka. Sportskim centrom sada upravlja tvrtka ŠRC Jelenovac koji vodi njegova kćerka Andrijana Hala Šamarinec. 
Imaju 16 zaposlenih, prihode kroz godine od dva do tri milijuna i dobit oko 60-ak tisuća kuna.

pozar_jelenovac | Autor: Igor Soban/PIXSELL Foto: Igor Soban/PIXSELL

Možda vas zanima i ovo:
Message