Obavijesti

News

Komentari 60

Ulazna vrata HDZ-a u Karlovcu i Zagrebu zalili crvenom bojom

Ulazna vrata HDZ-a u Karlovcu i Zagrebu zalili crvenom bojom
13

Radnička borba je preuzela odgovornost za napade na zgrade HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu. Kažu: 'Srušimo Vladu, riješimo se lažne oporbe, sva vlast u ruke naroda'

VIDEO

Organizacija Radnička borba je preuzela odgovornost na napade na zgrade HDZ-a u Zagrebu te Karlovcu. Ulaze zgrada su zalili crvenom bojom u noći na petak oko dva sata, nakon čega su pobjegli. Poručili su: "Srušimo Vladu, riješimo se lažne oporbe, sva vlast u ruke naroda". Ta organizacija uz Crvenu akciju od početka sudjeluje u antivladinim prosvjedima. 

Iz Crvene akcije su istaknuli kako pozivaju građane da se odupru 'policijskoj brutalnosti'. Povod tome je ubojstvo Ivana Mamića (19), koje je na zagrebačkom Jarunu ubio policajac jer su se sudarili ramenima. 

Iako je Radnička borbe preuzela odgovornost za napade bojom na stranačke središnjice u Zagrebu i Karlovcu, Andrija Hebrang (HDZ) smatra da je do toga doveo govor mržnje Zorana Milanovića (SDP).

- To je posljedica ekstremista. Odgovornost je preuzela ekstremna ljevica pod nazivom Radnička borba, a očito ohrabrena teškim optužbama, klevetama i neistinama. Nama je svejedno je li boja crvena ili crna ona je potaknuta prosvjedima koji su počeli crnim pozdravima, a završili crvenom bojom - smatra Hebrang.

Odbacio je optužbe Radničke borbe da su zalili vrata HDZ-a jer su stranačke prostorije uređene novcem ukradenim od građana.

- Ono što je ukradeno to nije krao HDZ, nego pojedinci. HDZ je organizacija koja okuplja poštene, časne i domoljubne građane. U svakom žitu ima kukolja. Mi smo svoj kukolj očistili i otvorili vrata borbi protiv korupcije i kriminala. Činit ćemo to i u buduće - rekao je Hebrang. Slavko Linić (SDP) odbacio je Hebrangove tvrdnje da oporba širi govor mržnje i time izaziva reakcije različitih skupina građana.

- Govoriti o tome kako se čuvaju radna mjesta, kako regulirati redovitu isplatu plaća i kako se boriti za standard građana, a ne povećanje cijena osnovnih artikala, nije govor mržnje. Građani nam zamjeraju da smo nedovoljno agresivni i dovoljno žestoki u obrani prava građana na kvalitetniji život - rekao je Linić te napominje da radije prihvaća stav građana da bi SDP trebao biti žešći prema vlasti koja je Hrvatsku dovela u situaciju u kojoj je danas. Iako HDZ-a za sve krivi SDP, Linić napominje da vladajući moraju nešto promijeniti u svojoj politici.

- Oni nisu svjesni svojih grašaka, nedostataka, ali neuspjeha i da zbog toga nemaju povjerenje ljudi ni saborske oporbe - kazao je Linić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca