Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ulazna vrata HDZ-a u Karlovcu i Zagrebu zalili crvenom bojom

Radnička borba je preuzela odgovornost za napade na zgrade HDZ-a u Zagrebu i Karlovcu. Kažu: 'Srušimo Vladu, riješimo se lažne oporbe, sva vlast u ruke naroda'

Davor Puklavec
Foto: Davor Puklavec
60 komentara

Organizacija Radnička borba je preuzela odgovornost na napade na zgrade HDZ-a u Zagrebu te Karlovcu. Ulaze zgrada su zalili crvenom bojom u noći na petak oko dva sata, nakon čega su pobjegli. Poručili su: "Srušimo Vladu, riješimo se lažne oporbe, sva vlast u ruke naroda". Ta organizacija uz Crvenu akciju od početka sudjeluje u antivladinim prosvjedima. 

Iz Crvene akcije su istaknuli kako pozivaju građane da se odupru 'policijskoj brutalnosti'. Povod tome je ubojstvo Ivana Mamića (19), koje je na zagrebačkom Jarunu ubio policajac jer su se sudarili ramenima. 

Iako je Radnička borbe preuzela odgovornost za napade bojom na stranačke središnjice u Zagrebu i Karlovcu, Andrija Hebrang (HDZ) smatra da je do toga doveo govor mržnje Zorana Milanovića (SDP).

- To je posljedica ekstremista. Odgovornost je preuzela ekstremna ljevica pod nazivom Radnička borba, a očito ohrabrena teškim optužbama, klevetama i neistinama. Nama je svejedno je li boja crvena ili crna ona je potaknuta prosvjedima koji su počeli crnim pozdravima, a završili crvenom bojom - smatra Hebrang.

Odbacio je optužbe Radničke borbe da su zalili vrata HDZ-a jer su stranačke prostorije uređene novcem ukradenim od građana.

- Ono što je ukradeno to nije krao HDZ, nego pojedinci. HDZ je organizacija koja okuplja poštene, časne i domoljubne građane. U svakom žitu ima kukolja. Mi smo svoj kukolj očistili i otvorili vrata borbi protiv korupcije i kriminala. Činit ćemo to i u buduće - rekao je Hebrang. Slavko Linić (SDP) odbacio je Hebrangove tvrdnje da oporba širi govor mržnje i time izaziva reakcije različitih skupina građana.

- Govoriti o tome kako se čuvaju radna mjesta, kako regulirati redovitu isplatu plaća i kako se boriti za standard građana, a ne povećanje cijena osnovnih artikala, nije govor mržnje. Građani nam zamjeraju da smo nedovoljno agresivni i dovoljno žestoki u obrani prava građana na kvalitetniji život - rekao je Linić te napominje da radije prihvaća stav građana da bi SDP trebao biti žešći prema vlasti koja je Hrvatsku dovela u situaciju u kojoj je danas. Iako HDZ-a za sve krivi SDP, Linić napominje da vladajući moraju nešto promijeniti u svojoj politici.

- Oni nisu svjesni svojih grašaka, nedostataka, ali neuspjeha i da zbog toga nemaju povjerenje ljudi ni saborske oporbe - kazao je Linić.

Možda vas zanima i ovo:
Message