News

Komentari 46

Ulovili Bad Boya u Splitu: Ostao bez motora, dozvole i slobode

Ulovili Bad Boya u Splitu: Ostao bez motora, dozvole i slobode

U manje od 24 sata splitska policija je pronašla 'Bad Boya' koji je na motociklu divljao po cesti, zadržan je u zatvoru, zaplijenjen mu je motor

Splitska policija pronašla je 'Bad Boya' koji je na motociklu divljao po cesti, 24 sata nakon što su započeli kriminalističko istraživanje. Riječ je o mladiću (25) koji je svojom Yamahom MT 09 počinio niz prekršaja u dva navrata.

POGLEDAJTE VIDEO: Splitski divljak na motoru

Na YouTubeu je objavio niz videa vožnji na Yamahi MT 09. Postavio je nekoliko postova u kojima vozi po Splitu i okolici radeći prekršaje koji mogu ugroziti druge, a posebno je zastrašujući onaj u kojem u noćnoj vožnji po kiši ulicom Domovinskom rata u Splitu juri preko 220 kilometara na sat. U jednom od videa vidi se i kako se skoro zabio u vozilo Hitne pomoći.

Iz policije navode da su utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 16.listopada 2020.godine upravljajući motociklom na području Splita ostvario obilježja većeg broja prekršaja iz članka 53.st.1. (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu)  i čl.59.st.1. ( prolazak kroz crveno svjetlo) Zakona o sigurnosti prometa na cestama.  

Zadržan je u splitskom zatvoru, motocikl mu je zaplijenjen, a dobio je i zabranu upravljanja A kategorijom vozila. U petak su ga doveli na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.

- Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je postojanje sumnje da je u tri navrata svojim ponašanjem ostvario obilježja prekršaja protiv javnog reda i mira na način da je u noćnim satima na području Splita stvarao buku povećanjem broja okretaja motocikla u mjestu, čime je ometao mir građana radi čega će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira - navodi policija.

Dalmatinski portal navodi da mu je nakon ispitivanja određeno zadržavanje u zatvoru na Bilicama od 15 dana.

Najčitaniji članci