Obavijesti

News

Komentari 71

Paravinja bio protiv: Presuda ide na reviziju na Vrhovni sud

Paravinja bio protiv: Presuda ide na reviziju na Vrhovni sud
1

Presudu je Vijeće županijskog suda u Šibeniku donijelo u listopadu 2012. Osudilo ga je na 40 godina zbog pokušaja silovanja i ubojstva maloljetne Antonije Bilić

VIDEO

Presuda Draganu Paravinji, kojeg je Vijeće županijskog suda u Šibeniku 19. listopada 2012. osudilo na 40 godina zatvora zbog pokušaja silovanja i teškog ubojstva maloljetne autostoperice Antonije Bilić, ipak će se razmatrati na Vrhovnom sudu. 

Nakon što mu je sutkinja Nives Nikolac, čije je suđenje ocijenio manje pravednim od suda logora smrti u Jasenovcu, u Šibenskom zatvoru je Paravinja štrajkao glađu, a kada time nije uspio ništa postići, usprotivio se žalbi na presudu koju je u njegovo ime podnijela braniteljica Ankica Giljanović. Paravinja se osobno, pisanim podneskom usprotivio žalbi koju je podnijela braniteljica.

- Riječ je o proceduralnoj stvari, gdje je Vrhovni sud zauzeo stajalište da će ipak raspravljati o meritumu, o žalbi na presudu - rekao nam je sudac Branko Ivić, glasnogovornik Županijskog suda u Šibeniku.  

Nepoznato kad će se Vrhovni sud očitovati

Zbog Paravinjina protivljenja, predsjednica sudskog vijeća Nives Nikolac bila je donijela rješenje kojim je žalba Ankice Giljanović odbačena kao nedopuštena. Međutim, na to rješenje stranke su imale pravo žalbe. Spis predmeta je zajedno sa žalbama bio upućen Vrhovnom sudu Republike Hrvatske, kao drugostupanjskom sudu. 

Vrhovni sud je prije nekoliko dana odlučivao o žalbi na rješenje predsjednice vijeća kojim je žalba braniteljice optuženika na presudu odbačena kao nedopuštena i presudio je u korist prava na žalbu. Nepoznanica je kada će se Vrhovni sud očitovati o žalbi.  

Osim 40-godišnje zatvorske kazne u Hrvatskoj, Paravinju još čeka 2,5 godina zatvora u BiH za silovanje u okolici Sarajeva, te suđenje za silovanje u Srbiji. Moguće je da Paravinja ovim manevrima kupuje vrijeme, jer se boji da bi ga nakon pravomoćnosti presude Hrvatska mogla posuditi Srbiji zbog suđenja za tamošnje silovanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...