Obavijesti

News

Komentari 778

Umalo je ubio dijete: Pitbul je dječaka grizao po licu i glavi

Umalo je ubio dijete: Pitbul je dječaka grizao po licu i glavi
3

Pitbul je 4-godišnjeg dječaka zgrabio za jaknu, oborio ga na tlo i počeo gristi. Hrabra majka se bacila na sina, no agresivni pas je i dalje napadao mališana

VIDEO

Dječak (4) u pratnji majke Irene, njezine rođakinje Marije te svojeg brata (1,5) i rođaka (4) u subotu popodne zaputio se na dječje igralište koje se nalazi tik uz dvorište obiteljske kuće u Virovitici. Na igralište je do djece koja su se spuštala na obližnjem toboganu dotrčao pitbul.

Otišao je no vratio se nakon desetak minuta i nasrnuo na M. Š. (4). Pas je dječaka izbezumljenog od straha zgrabio za jaknu, a kad ga je oborio u pijesak podno tobogana prvo ga je ugrizao za trbuh, a potom svom snagom počeo gristi po licu. Dok je krvoločni pitbul grizao djetetu lice, ostalih troje mališana su se s rođakinjom popeli na vrh kućice iznad tobogana te su vikali i dozivali pomoć. Majka napadnutog djeteta je urlala i udarala psa svom snagom, ali pitbul nije puštao dijete iz zubiju. Kad bukom i udarcima nije uspjela otjerati psa, legla je na sina kako bi ga zaštitila tijelom. Iako je legla na dječaka koji je već sav bio krvav od ugriza, pas je nastavio nasrtati upravo na bespomoćnog mališana, a majku nije ni pogledao. Dok je ona ležala na djetetu agresivni pitbul je već počeo kopati rupu u pijesku kako bi opet došao do mališana - svog jedinog cilja. Majka i sin su proživljavali pravi pakao. Rođakinja s troje mališana koja se uspjela odmaknuti od psa i dalje je zapomagala.

Kako je igralište okruženo kućama, stanovnici su poslije nekoliko minuta dotrčali.

- Kad su susjedi došli u pomoć, čak ni njihova vika nije uspjela otjerati psa. Tek kad je jedna od okupljenih žena viknula naredbu: ‘Stani!’ ili ‘Sjedni!’, pas se sklonio i otrčao u svoje dvorište koje se nalazi stotinjak metara od dječjeg igrališta - kaže nam rođakinja majke napadnutog djeteta.

Vlasnik tvrdi: ''Pas nikad nije nikog napao''

Vlasnika psa u nedjelju smo zatekli ispred kuće, tužnog i neraspoloženog za razgovor. Rekao je samo da pas nikad nije agresivan i nikad nikoga nije napao.

Nakon napada na dijete, roditelji su mališana odvezli kod bake i djeda kako bi se svi malo oraspoložili, zaboravili na šokantan incident te se maknuli iz blizine dječjeg igrališta koje ih podsjeća na stravičan napad.

Majka dječaka ljutita jer pas i dalje šeće oko igrališta

Rane, ožiljci i zavoji su nešto što će malenog M. Š. još dugo podsjećati na traumu koju je proživio. Njegova majka je ljutita na nadležne institucije koje nisu odvele podivljalog pitbula, nego su ga ostavili kod gazde.

- Mislim da je pas svakako trebao završiti barem na promatranju u nadležnim institucijama, a ne u zagrljaju gazde - rekla je hrabra majka koja je dječaku spasila život. Prema riječima svjedoka, pas se i dan nakon nasrtanja na dijete šetao bez nadzora u blizini dječjeg igrališta, no, nasreću, nikoga nije napao.

Ipak, doznajemo da će pas idućih 10 dana biti na promatranju kako bi veterinari utvrdili je li opasan za okolinu. 

Pitbul u krivim rukama može biti opasna pasmina

Iako je vlasnik rekao da pas nikad nije bio agresivan, uzroka zašto je napao baš ovo dijete može biti puno. Inače, pitbul može i ne mora biti agresivan. Glavne njegove karakteristike su snaga, izdržljivost i hrabrost. No u krivim rukama pitbull može postati jako opasna pasmina.

- Uzroka ovako krvoločnog napada na dijete može biti mnogo. Moguće je da pas nije socijaliziran i naviknut na djecu. Također, moguće je da je njegovu agresivnost pobudila vika djece ili njihova igra. Možda je u psu postojao neki iskonski okidač pa je počeo loviti dijete kad je vidio da trči. Sad se to ne može sa sigurnošću reći. Neznanje ili nedostatak vremena nisu opravdanje za zanemarivanje psa. Po meni, vlasnik pitbula nikako nije smio psa pustiti bez nadzora na ulicu. Da je otišao s njim u šetnju, do ovakvog brutalnog napada nikad ne bi došlo - rekla je Sandra Ilievski, instruktor i savjetnik za ponašanje pasa iz Zagreba.

Virus agesivnosti pasa dolazi u Hrvatsku! Kako ga zaustaviti?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 778
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...