News

Komentari 148

Umalo je živ izgorio: Damir na pravdu čeka punih 11 godina

Umalo je živ izgorio: Damir na pravdu čeka punih 11 godina

Plamen je Damira Krajna zahvatio na praksi u autokući Dojkić. Sud mu je dodijelio odštetu 340.000 kuna. Rajko Mlinarić, odvjetnik autokuće Dojkić, žalio se

Trčao sam van i samo sam mislio kako gorim i kako se moram ugasiti, ispričao je Damir Krajna.

Te 2001. godine odrađivao je praksu u autokući Dojkić u Zagrebu.

- Ponestalo mi je sredstva za pranje motora. Majstor s kojim sam radio rekao mi je da u stražnjoj prostoriji ima starog benzina i da si ga pretočim. Kako sam krenuo pretakati, pare od benzina su ‘iskočile’, došle u doticaj sa zrakom te se zapalile - ispričao je Damir, koji je tad imao 15 godina. Plamen mu je spalio ruku, trup i leđa. U panici je stao i u kantu s benzinom. Zapalila se i lijeva noga. Vani su ga kolege ugasili miniwashem. Od plamena su mu u koži ostale zapečene samo gumice od čarapa. Koža mu je otpadala. Nakon buđenja iz kome liječio se 100 dana, a obolio je i od PTSP-a. Tužio je vlasnika radionice. On mu je navodno prvo ponudio oko 1000 eura odštete. Sudski proces koji je trajao 11 godina završio je početkom ove pravomoćnom presudom. Damiru je dodijeljeno 340.000 kuna odštete, a troškove suda mora platiti autokuća Dojkić. Odvjetnik Dojkića kaže da se Damir zapalio jer je pušio iako je bio u radionici.

- Idući dan su u servisu osvanuli plakati ‘zabranjeno pušenje’ i vatrogasni aparati. Moji bivši kolege su pod prijetnjom otkazom policiji izjavili da sam samo ja pušio - zaključio je Damir.

‘Sam je kriv! Vatra je planula jer je zapalio cigaretu’     

Rajko Mlinarić, odvjetnik autokuće Dojkić, žalio se.

- Damir je ozlijeđen na vlastitu odgovornost. U prostoriji u kojoj je pretakao tekućine je znak za zabranu pušenja. On je ušao i zapalio. Sud nije proveo ponovno vještačenje na naš zahtjev. Očekujem da će se presuda nakon žalbe ukinuti - kaže Mlinarić.     

Najčitaniji članci