Obavijesti

News

Komentari 22

Umalo umro: Tomislav izgubio pola glave zbog zubobolje

Umalo umro: Tomislav izgubio pola glave zbog zubobolje
3

Tomislav Grdenić (18) šest je mjeseci trpi strašne bolove. Gnoje iz zuba mu je došao u mozak. Mladić je skoro pao u komu te su ga morali operirati deset puta

VIDEO

Priče da zbog neodlaska stomatologu možete umrijeti potvrđuje slučaj Tomislava Grdenića (18) iz Slavonskog Broda. Mladić se prije šest mjeseci požalio djevojci na zubobolju. Kako su dani odmicali bolovi su postajali sve jači. No Tomislav je odgađao odlazak liječniku jer nije imao zdravstveno osiguranje. Pristao je otići u bolnicu nakon što mu je gnoj iz zuba dospio u mozak. Od gnojnog zuba dobio je sepsu. Liječnici su ga već deset puta operirali i otvarali mu lubanju. Ostao je bez pola glave.

- Pristao je otići u bolnicu nakon što je gotovo pao u komu. Mjesecima nije ništa jeo te je s prijašnjih 80 smršavio na samo 30 kilograma – rekla je mladićeva djevojka Josipa Cigrovski, koja će se brinuti o Tomislavu nakon što izađe iz bolnice.

- Liječnici su mu prognozirali nekoliko dana života. Nije umro, ali je već pet mjeseci nepokretan i prikovan za bolničku postelju. Jedina koja se cijelo vrijeme brine za njega je njegova djevojka. S obzirom da je kod nas volontirao i nesebično pomagao drugima, kao udruga odlučili smo mu pomoći prodajom suvenira i dobrotvornom akcijom - rekla je Ana Guberac Beraković, predsjednica slavonskobrodske Udruge Dobro srce.

Mladić se već tri tjedna nalazi na rehabilitaciji u Krapinskim toplicama na fizikalnim terapijama. Liječnici prognoziraju kako će oporavak biti dugotrajan.

- Pacijent pokazuje znakove napretka, ali procjene kako će se oporavak odvijati ne bih vam znala reći - rekla nam je Josipova liječnica dr. Jadranka Jug. 

Infekcija se krvlju kroz nos i sinuse proširila na mozak

Prof. dr. sc. Olga Lulić Dukić, profesorica na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu, rekla nam je kako je zbog gnojnog zuba moguće dobiti sepsu na mozgu.

- To je dugotrajan proces. Krvnim putem kroz nos pa sinusima infekcija se proširila do mozga. To se rijetko događa. Riječ je očito o jako zapuštenom slučaju i dugogodišnjem ignoriranju problema i neodlaska stomatologu. Na fakultetu to još nikad nismo vidjeli - rekla je dr. Olga Lulić Dukić.

Pomozite nesretnom Tomislavu

Udruga u kojoj je Tomislav volontirao prodajom božićnih suvenira prikupila je 18.000 kuna. Sav novac uplatit će na račun za mladićevo liječenje. Udruga poziva sve da u mjesecu darivanja ne zaborave na mladića koji je nesebično pomagao drugima. Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro-račun Dobrog srca broj 2484008-1104466044 u Raiffeisen banci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb