Obavijesti

News

Komentari 89

Umirovljeni policajac (53) nije pustio pljačkaša da pobjegne

Umirovljeni policajac (53) nije pustio pljačkaša da pobjegne
6

Gojko Jeličić (53), umirovljeni policijski inspektor je prvi dojavio policiji da je opljačkana poslovnica Hrvatske Lutrije u subotu navečer na zagrebačkoj Savici

VIDEO

Izvukao je pištolj usred parka punog djece dok je bježao. Vidio je da ga slijedim, rekao nam je Gojko Jeličić (53), umirovljeni policijski inspektor. On je prvi dojavio policiji da je opljačkana poslovnica Hrvatske Lutrije u subotu uvečer na zagrebačkoj Savici.

- Išao sam kroz prolaz zgrade. Učinilo mi se da vidim čovjeka s pištoljem pa sam instinktivno napravio korak unazad. Pljačkaš je strpao pištolj za pas i istrčao iz Lutrije. Krenuo sam za njim, a u tom trenutku mi je prišao kolega policajac koji je izvan radnog vremena u kafiću preko puta gledao utakmicu. Zajedno smo jurili za lopovom do kraja zgrade. Kolega je posustao pa sam ga slijedio sam - kaže Jeličić.

Razbojnik je sišao s platoa zgrade i vidio da ga netko slijedi. Jeličić je mobitelom nazvao policiju. Dao im je opis razbojnika i upozorio ih da je naoružan. Trčao je za njim, a bilo ga je strah jedino da mu lopov ne pobjegne.  

- On se cijelo vrijeme osvrtao jer me je primijetio, ali u parku je stao i izvukao pištolj. Mislio sam da će pucati prema meni, ali stavio ga je u torbu u kojoj je bio novac - izjavio je inspektor.

Dok sam policiji opisivao taksi, dotrčala su dva policajca u uniformi i upozorio sam ih da je naoružan. Izvukli su pištolje i usmjerili ih u pod. Jedan je stao odmah ispred taksija, a drugi je došao do vrata i naredio mu da izađe. Lopov se oglušio na njegovu naredbu. Čim je policajac otvorio vrata, ovaj je još sjedeći pucao u policajca, prepričava umirovljeni inspektor

Ali, nasreću, razbojnik je želio samo pobjeći što dalje jer je znao da ga slijede. Malo bi trčao, pa bi brzo hodao, ovisno je li prolazio pokraj nekoga. Svaki tren je kolegama na vezi javljao gdje se nalazi i prema kamo bježi, a oni su to direktno javljali svojim ljudima na terenu.

- Vratio se nazad u ulicu iz koje je bježao, a ja sam razmišljao samo o tome da mi ne pobjegne između silnih zgrada. Razbojnik nije komplicirao i trčao je samo ravno sve do Držićeve te zatim odjurio kroz pothodnik koji vodi prema Folnegovićevu naselju. E tu sam mislio da će pucati na mene jer smo u pothodniku bili on, jedna baka i ja – kaže nam inspektor i dodaje:

- Tu sam malo zastao jer nisam znao što smjera. Nasreću, razbojnik nije pucao, nego je otišao prema Ulici Milke Trnine, prema taksi stajalištu. Sjeo je u taksi.

Dok sam policiji opisivao taksi, dotrčala su dva policajca u uniformi i upozorio sam ih da je naoružan. Izvukli su pištolje i usmjerili ih u pod. Jedan je stao odmah ispred taksija, a drugi je došao do vrata i naredio mu da izađe. Lopov se oglušio na njegovu naredbu. Čim je policajac otvorio vrata, ovaj je još sjedeći pucao u policajca - prepričava umirovljeni inspektor.

Ranjeni policajac se zanio, no uspio je uhvatiti lopova. U pomoć mu je uskočio kolega. Počeli su se hrvati.

- Vidjevši da je policajac ranjen, nazvao sam Hitnu pomoć. U isti tren su dotrčala još dva policajca i svladali su lopova, koji je s poda ispalio još tri metka. Na kraju je sve dobro ispalo - zaključio je Jeličić.

U dobroj je formi iako je u mirovini od 1999. godine

Gojko Jeličić je bio policijski inspektor u policijskoj stanici Dubrava u Zagrebu. U mirovinu je otišao 1. 1. 1999. nakon 20 godina beneficiranog radnog staža. Dok je radio, bio je u krim-policiji, a najviše se bavio provalama u stanove i krađama. U Dubravi je vidio svakakvih zločina, a otkad je umirovljen, nije bio u potjerama. I dalje je u dobroj formi.

Umirovljenik mu pokvario plan: Ne zna se je li znao kamo bježi

Pljačkaš je izašao iz Lutrije i sišao s platoa. Prošao je kroz prolaz zgrade i došao do parka. Izvukao je pištolj blizu djece i strpao ga u torbu. Vratio se u Ulicu Zinke Kunc. Usporio bi dok bi prolazio kraj ljudi. Prešao je Lastovsku i došao do Držićeve. Ušao je u pothodnik i prešao u Folnegovićevo naselje. Ušao je u taksi. Zaustavila ga je policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...