Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Umirovljenički servis: Posao se može naći i nakon šezdesete...

Najteže zapošljivi radnici su stariji od 50 godina. Nacionalni savez Treća dob stoga je organizirao servis koji traži i nudi privremene i povremene poslove najosjetljivijoj skupini radnika

Foto: dreamstime
4 komentara

Zapošljivost starijih osoba, uz brojne druge, u Hrvatskoj je jedan od velikih problema. Dok je, primjerice, na Islandu više od 50 posto starijih od 64 godine radno aktivno, kod nas i mladi teško pronalaze posao, a stariji nemaju baš nikakvu perspektivu, čak i kad imaju dobre mogućnosti, vještine i želju za radom. Loša zapošljivost smatra se diskriminacijom po dobnoj osnovi, zbog čega je Nacionalni savez Treća dob (www.trecadob.com) osnovao 1. umirovljenički servis u Hrvatskoj s ciljem sprečavanja siromaštva i diskriminacije starijih osoba na tržištu rada.

MALE ŠANSE POSLIJE OTKAZA

Kad uđu u nezaposlenost, stariji ljudi u njemu i ostaju, a nezaposlenost starijih osoba se u posljednjih nekoliko godina ubrzano povećava. U usporedbi s ostalim dobnim skupinama, radnici stariji od 50 godina imaju daleko veću stopu rasta nezaposlenosti. K tomu, kad jednom postanu nezaposleni (što se sve češće događa zbog ponovno učestalijih stečajeva), ta skupina redovito prelazi u dugotrajnu nezaposlenost, s vrlo malim šansama da se vrati u zaposlenost.

- Upravo zato osnovan je Umirovljenički servis, čija je djelatnost Nacionalnog medija Treće dobi putem koje se posreduje i omogućuje privremeno ili povremeno zapošljavanje 50+ te umirovljenicima u Republici Hrvatskoj - ističe Sandra Vukušić, osnivačica i urednica portala trećadob.com.

VARAŽDINSKA I ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Učlanjenje u servis ostvaruje se putem članstva u Treću dob, a servis posreduje i omogućuje privremeno ili povremeno zapošljavanje 50+ te umirovljenicima u Republici Hrvatskoj. Trenutačno su aktualni poslovi firmi na području Varaždinske, Zagrebačke i Istarske županije. Isto tako dostupni su poslovi koji se mogu raditi i od kuće bilo gdje u Hrvatskoj.

JAVITE SE

Za više informacija javite se na: redakcija@trecadob.com, te broj telefona 095 211 8777 ili 091 44 33 001.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message