Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
134 komentara

Umjesto da si kupi haljinu za maturalnu, donirala je novac

HUMANA: Učenica Lejan Kozlić (14) iz BiH na zabavu proslave male mature je došla u trapericama. Majka pratioca zabranila je da s njom šeće gradom

Foto: Privatni album
134 komentara

Supruga i ja sjedili smo sa našom kćerkom Lejan (14) i dogovarali se kako ćemo joj dati novac da si kupi haljinu za predstojeću maturalnu zabavu. Ona nam je rekla: Ali ja ne želim haljinu. Umjesto haljine za jednu večer, želim taj novac darivati djeci oboljeloj od raka. Supruga i ja smo se pogledali i ostali pozitivno šokirani razmišljanjem jedne tako mlade djevojke, govori nam Lejanin otac Eniz Kozlić iz Kaknja u BiH. 

Ovaj profesor islamskog vjeronauka prihvatio je kćerinu želju da na maturalnu večeru, umjesto u glamuroznoj haljini, ode u trapericama i majici.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Dječak koji je bio njezin pratioc nije ništa rekao kada ju je vidio,no njegova je majka rekla da mu zabranjuje da je prati na maturalnoj zabavi jer se obukla kao prosjakinja. Moja kći priznala mi je da joj se u tom trenutku srušio svijet. Srećom, njezin jako dobar prijatelj rekao joj je da će mu biti čast da joj bude pratilac- ispričao nam je Eniz i objasnio da mu isprva nije bila namjera bilo što objavljivati na svom Facebook profilu, no ne može se oteti dojmu u kojem je smjeru krenuo odgoj djece. Njegovu objavu lajkalo je 27 tisuća ljudi.

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Ja sam srećom situiran i ne trebam materijalnu pomoć, ali nikako nije dobar odgoj učiti djecu da sve gledaju kroz vanjski glamur. Ovo što je moja kći doživjela je jedan nehuman odnos prem ajednoj iskrenoj čistoći srca. Djeca se odgajaju na vrijednostima, a na materijalizmu. Ako nastavimo tako, prijeti nam propast društva i imamo velik problem - iskreno govori ovaj otac. Povjerio nam je da se Lejan sa oboljelima od raka susretala što u obitelji, što kod prijatelja. Naime, Lejanina baka bori se s rakom već godinama.

- Kći mi je rekla: Ja samo želim ostaviti poruku - ako se ja mogu odreći večernje haljine, zašto se ne bi odrekli kutije cigareta ili kave i pomogli teško bolesnima. I to je plemenito i pohvalno. Da nema ovakvih humanih ljudi, mnogobrojna djeca danas ne bi imala šansu za život i treba biti zahvalan da se ne nađu s druge strane priče - zaključio je Eniz.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message