Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
32 komentara

Umjesto molitve, nevjernici su pomagali darivanjem krvi

Članovi inicijative "Nisam vjernik" odlučili su ovim humanim činom potaknuti na pomaganje bližnjima. U srijedu popodne darivali su krv u Zavodu za transfuziju

Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Oko 40 članova građanske inicijative "Nisam vjernik" u srijedu u 12 sati u Zavodu za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3 u zagrebu darivali su krv. Kažu kako su se na davanje krvi umjesto molitve odlučili zato što je to plemenit i human čin i daruje život onome koji prima krv.

- Na dan koji je dio građana odlučilo provesti u molitvi na glavnom gradskom trgu Trgu bana Josipa Jelačića, po vjerskoj osnovi diskriminatorno zatvorenom samo za jednu skupinu građana, članovi i simpatizeri građanske inicijative su na na konkretan i mjerljiv način dali svoj doprinos boljitku društva u kojem žive. Bez diskriminacije po vjerskoj osnovi i bez protuustavnog trošenja proračunskog novca -  priopćili su iz inicijative. Dodaju i kako im je teško je zamisliti humanije djelo od darivanja krvi. Time žele podići svijesti o pomaganju svojim bližnjima.

- Što se učinkovitosti molitve tiče, prema desetogodišnjoj znanstvenoj studiji koju je s 2.4 milijuna dolara financirala Templeton fundacija, religijska zaklada koja potiče znanstvena istraživanja duhovnosti, molitva nema nikakav pozitivan učinak na zdravlje ljudi - dodali su u izvješću.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message