News

Komentari 51

Bolnički liječnici biskupima: Iza vaših riječi su neznanje i mlaki, bljutavi, proračunati kukavičluk

Bolnički liječnici biskupima: Iza vaših riječi su neznanje i mlaki, bljutavi, proračunati kukavičluk

Sljedeći put kad Vas pozovu da udijelite bolesničko pomazanje necijepljenom bolesniku oboljelom od COVID-19 bolesti imajte na umu da ste svojim (ne)djelovanjem tome pomogli, poručuju liječnici biskupima

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) na svojoj se stranici na Facebook oglasila o porukama koje su biskupi uputili vezano uz cijepljenje i testiranje.

Podsjetimo, Hrvatska biskupska konferencija u petak je objavila priopćenje pod nazivom ” “Je li cjepivo protiv covida-19 moralno prihvatljivo?!”. U priopćenju, između ostalog, ističu da cjepivo protiv covida-19 mora biti dobrovoljno, da testiranje mora biti neinvazivno i da se u sprečavanju zaraze koronavirusom treba paziti na dostojanstvo čovjeka.

Na to su reagirali iz HUBOL-a.

“Poštovani hrvatski nadbiskupi i biskupi,

sljedeći put kad Vas pozovu da udijelite bolesničko pomazanje necijepljenom bolesniku oboljelom od COVID-19 bolesti ili budete čitali brojeve umrlih po kojima je Hrvatska među 10% zemalja u svijetu po smrtnosti od ove bolesti, imajte na umu da ste svojim (ne)djelovanjem tome pomogli.

Umjesto poziva na čin ljubavi, kao što je učinio poglavar Katoličke crkve, vi s puno riječi, a bez razumijevanja i bez duše, podilazite onima koji sad mašu zastavama slobode izbora. Slobode bez odgovornosti.

Pozivamo sve koji su sudjelovali u pisanju Vašeg teksta da dođu u COVID-19 bolnice. Izađite iz svojih kula bjelokosnih. Cijepljeni ste, imate COVID potvrdu, nema straha za Vaše zdravlje.

Pogledajte u oči bolesnike oboljele od COVID-19 bolesti, ali i bolesnike koji nemaju COVID-19 no ne mogu dobiti zdravstvenu skrb jer bolnice trenutno nemaju mogućnosti o njima skrbiti. Pogledajte u oči zdravstvene djelatnike koji o njima skrbe i u dežurstvima često traže slobodan krevet više za oboljele. Oni će Vam reći da je cijepljenje najučinkovitija zaštita od ove bolesti. To je jedina znanstvena istina koju treba jasno izreći. Sve ostale riječi izgovorene o cijepljenju predstavljaju neznanje i mlaki, bljutavi, proračunati kukavičluk.

P.S. Dodatni podsjetnik: izbor dijagnostičkih testova zaista nije specijalistička kompetencija HBK”.

Najčitaniji članci