Obavijesti

News

Komentari 13

Umro je, a oni kažu da nema osnove za pokretanje postupka

Umro je, a oni kažu da nema osnove za pokretanje postupka
4

Županijski sud u Splitu čeka nalaz obdukcije kako bi izvijestili o postupanju prema Kristianu Vukasoviću te je li bilo eventualnih propusta u postupanju prema njemu

VIDEO

Vezano za istražnog zatvorenika K.V., državno odvjetništvo je od Zatvora u Splitu zatražilo očitovanje te nismo u mogućnosti dati detaljnije informacije o tijeku postupka, kažu u Ministarstvu pravosuđa.

“Napominjemo kako za sada ne postoje osnove za pokretanje postupaka protiv službenika Zatvora u Splitu”, odgovorili su nam iz Ministarstva na pitanje namjeravaju li nekoga poslati u inspekciju ili pokrenuti istragu zbog eventualnih propusta u postupanju prema Kristianu.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:19

Mladić se dva puta s nekim posvađao u ćeliji prije nego što su ga 1. kolovoza našli bez svijesti.

Da su ga premjestili možda bi ostao živ. 

BOLS

Četiri zatvorenika u Bilicama iznuđivali su novac batinama i prijetnjama od petoga, koji nije bio u njihovoj bandi. Ostao je bez 15.000 kn     

Skupina okorjelih kriminalaca iz bande koja se atentatima pokušala nametnuti kao glavna u trgovini drogom u Splitu i okolici ni u zatvoru u Bilicama nije mirovala.

Sumnja se da su četvrtookrivljeni i jedanaestookrivljeni izabrali žrtvu kojoj su između 3. i 12. kolovoza, naveo je Uskok, prijetili da će mu silovati djevojku i sestru te zatražili od njega da im plati 15.000 kuna.

Dali su mu rok od tri dana iako su znali da im ništa ne duguje. Kako bi ga prisilili da im da novac, u dogovoru s još dvojicom okrivljenika s kojim su dijelili ćeliju, počeli su ga “obrađivati”. Četvrtookrivljeni ga je tukao te su ga potom dovodili do vrata i glavu mu prislanjali na rešetke prozora, gdje ga je jedanaestookrivljeni više puta udario u prolazu pored ćelije.

Muškarac je nakon batina i u strahu za svoj život od majke zatražio da im plati taj iznos. No kad su dobili 15.000 kuna, zatražili su da im plati još 30.000 eura i prepiše pokretninu vrijednu 23.000 eura. Kako bi ga na to prisilili, svakodnevno su ga tukli i ponižavali te su ga tako uspjeli prisiliti da napiše izjavu kojom dvojcu prepušta vlasništvo nad pokretninom.

Osim toga morao im je ustupiti novac kojim je raspolagao u zatvoru. S njegova novčanog pologa su, naime, kupovali predmete u zatvorskoj kantini vrijedne najmanje 500 kuna, koje su zadržali za sebe. Osim toga, u namjeri da ga teško ozlijede, tukli su ga po glavi i tijelu mokrim ručnikom u kojem je bila plastična boca s vodom. Četrnaestookrivljeni ga je udarao u leđa, slabine i prsa, a petnaestookrivljeni u leđa, pri čemu m u je slomio rebra. Zbog svega toga Uskok je protiv četvorice sadista proširio istragu zbog sumnje na pokušaj iznude te zbog nanošenja teških ozljeda.

Oni su bili dio skupine Željka Rajića koja je pala u ožujku zbog sumnji za pokušaj ubojstva, nanošenje ozljeda, oštećenja tuđe tvari... Osnovnu strukturu postavili su najmanje pola godine ranije, a potom su regrutirali nove članove. Glavni modus operandi skupine bio je zastrašivanje, odnosno propucavanja. Osim članova drugih bandi, mete su im bili pripadnici vlastite zločinačke skupine koji su nešto gadno pogriješili.

Glavni suparnici Rajićeve skupine su ljudi okupljeni oko Ivana Giljanovića (38), kako su i službeno potvrdili iz policije. Profesoru kineziologije Giljanoviću još sude zbog toga što je u kafiću Clo na Kmanu 1. svibnja 2018. propucao noge Marku Bekavcu, koji mu je u sudnici sve oprostio, nakon čega su se zagrlili, izljubili i isplakali.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca