Umro je poznati koprivnički novinar Jovo Rojčević | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 2

Umro je poznati koprivnički novinar Jovo Rojčević

Umro je poznati koprivnički novinar Jovo Rojčević

Za novinarsko stvaralaštvo primio je nagradu Zlatno pero Društva novinara Hrvatske u dva navrata te priznanja Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije

VIDEO

U 84. godini života u nedjelju, 7. srpnja u Koprivnici je umro poznati koprivnički novinar Jovo Rojčević. Rođen je 1940. godine. Nakon završene gimnazije u Koprivnici studirao je u Zagrebu, stekavši zvanje magistra prava. Još kao gimnazijalac uplovio je kao suradnik u novinarske vode pišući za Glas Podravine, a kao profesionalni novinar radio je u Studentskom listu, Glasu Podravine, listu Podravka i Večernjem listu.

Pored novinarskog izvještavanja, obavljao je i uredničke poslove u medijima te poslove direktora i rukovoditelja dopisništva, a objavljivao je u gotovo svim izdanjima NIŠP-a Vjesnik, osobito u listu Vjesnik te revijama Arena i Vikend.

Godinama je bio i dopisnik TV i Radio Zagreba, a i suradnik drugih listova i revija te raznih publikacija i edicija (Kajkavski kalendar, Podravski zbornik i dr.).

U devedesetim godinama prošlog stoljeća vodio je koprivničko dopisništvo Večernjeg lista koje je tada okupljalo najbolje koprivničke novinare, ali i educirao mlade novinarske snage.

Aktivno je bio uključen u rad strukovne novinarske organizacije, bio je potpredsjednik Društva novinara Hrvatske, predsjednik Odbora novinara tvorničke štampe bivše države i dr.

Za novinarsko stvaralaštvo primio je nagradu Zlatno pero Društva novinara Hrvatske u dva navrata te priznanja Grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci
IZ MINUTE U MINUTU

VIDEO Trump preživio atentat, sad se oglasio: Moramo biti zajedno! Hvala vam na podršci

Na skupu Donalda Trumpu čuli su se pucnji, on je pao na tlo a zatim su ga zaštitari podigli i odveli. Pucnjava se istražuje kao mogući pokušaj atentata. Napadač je ubijen, a poginuo je još jedan sudionik skupa

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'
OLUJNE ĆELIJE

VIDEO Nevrijeme iz Slovenije stiglo do Hrvatske: 'Vjetar je bacao stvari, a onda kiša i led'

Temperatura je bila 32°C i odjednom iz smjera Slovenije stigla siva naoblaka, pa crni oblaci, govori čitatelj 24sata
HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A  onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'
POGLEDAJTE PRESUDU

HNS skrivao od koga je kupio šalove za navijače. A onda šok: 'Jasno je zašto su to tako tajili'

Plus+ Nakon godinu dana, tek po sudskom nalogu su iz nogometnog saveza otkrili da su šalove kupili za skoro 138.000 eura od tvrtke ''Vatreni ponos'' kojoj je to prvi i jedini posao. A na računu je bio još jedan neobični detalj...