News

Komentari 0

Preminuo ugledni hrvatski ginekolog Ivan Kuvačić

Preminuo ugledni hrvatski ginekolog Ivan Kuvačić

Ivan Kuvačić bio je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj u Zagrebu u razdoblju od 2001. do 2007., kada zbog navršenih 65 godina života prestaje obnašati tu funkciju

Ugledni hrvatski ginekolog, prof. dr. sc. Ivan Kuvačić umro je u četvrtak u 80. godini života te je pokopan u Zagrebu u krugu obitelji, doznaje se u ponedjeljak u Hrvatskoj liječničkoj komori.

Ivan Kuvačić rođen je 1942. u Splitu, gdje je završio Klasičnu gimnaziju, a Medicinski fakultet u Zagrebu. Nakon završetka Medicinskog fakulteta, doktor Kuvačić sa suprugom Olgom otišao je u Gospić u Liku gdje je napravio prve korake u liječničkoj praksi.

Sedamdesetih godina se vratio u Zagreb, specijalizirao ginekologiju i zaposlio se u Petrovoj bolnici gdje će ostati raditi više od tri desetljeća.

Ivan Kuvačić bio je predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj u Zagrebu u razdoblju od 2001. do 2007., kada zbog navršenih 65 godina života prestaje obnašati tu funkciju. U Petrovoj je radio još dvije godine nakon čega odlazi u mirovinu. Bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Zagrebu te, među ostalim, predsjednik Hrvatskog društva za ginekologiju opstetriciju.

Ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić, koji je u to vrijeme radio u Petrovoj, kaže za Kuvačića da je plijenio "znanjem i osobnošću".

- Lijepo je bilo s njim raditi, imam samo dobre uspomene- izjavio je Ćorušić Hini vezano uz smrt prof. Kuvačića koji je cijelu svoju karijeru posvetio trudnicama, bebama i mladim majkama.