News

Komentari 9

Unuk ozloglašenog nacista djecu držao u podrumu, nisu ni u škola išla: 'Doma sam ih učio'

Unuk ozloglašenog nacista djecu držao u podrumu, nisu ni u škola išla: 'Doma sam ih učio'

Incident je dio osvete lokalnog dogradonačelnika Ericha Greila koji se nije slagao s njihovim povučenim stilom života

Tom Landon (54), otac šestero djece, uhićen je pod sumnjom da je vlastitu djecu zatvarao u podrum. Radi se o unuku nacističkog ratnog zločinca koji je osnovao koncentracijski logor Mauthausen, Ernsta Kaltenbrunnera.

Policajci su u podrumu nedavno kupljene kuće pronašli tri dječaka i tri djevojčice u dobi od sedam mjeseci do sedam godina. Njega su zadržali u pritvoru na jedan dan, a potom su ga pustili bez podignute optužnice, piše Daily Mail.

Djeca koju su pronašli u podrumu nisu bila prijavljena te utvrditi njihov identitet je bilo nemoguće.

- Odlučili smo ne registrirati djecu, ali sva su moja i sada ćemo morati ići u Beč napraviti DNK testove kako bismo dokazali da su naša. Ako su vlasti toliko zabrinute, zašto su pustili djecu da nam se vrate? Kupio sam šest nekretnina za djecu i želio sam da svi živimo zajedno kad budu stariji, ali sada je taj plan uništen jer dogradonačelnik nije želio da smo ovdje - rekao je Landon. Dodaje i da su ga optuživali kako je novi Josef Fritzl.

Naime, za medije je rekao da je incident dio osvete lokalnog dogradonačelnika Ericha Greila koji se nije slagao s njihovim povučenim stilom života. Niti jedno od njegovo dijete nije išlo u školu i nije bilo prijavljeno.

- Moja obitelj je prestravljena ovim što se dogodilo, neće se vratiti u kuću u kojoj smo živjeli skoro godinu dana jer se boje da bi se policija mogla vratiti. A sve zato što se dogradonačelniku ne sviđa naš odabrani stil života i želi da odemo - rekao je.

Opisao je i cijeli tijek događaja, te kako mu je policija upala u kuću. Ističe kako je samostalno educirao svoju djecu.

- Vidio sam dvojicu muškaraca vani kako gledaju moje imanje i vikali su na mene da izađem – jedan je rekao 'Imamo razloga vjerovati da imate djecu ovdje i da nisu sigurna te ne idu u školu'. Rekao sam da su to moja djeca, da su savršeno sigurni i da ih učimo kod kuće i da se njih ne tiče kako ćemo mi živjeti - rekao je.

- Ali oni su odbili otići i počeli su ulaziti i tada sam upotrijebio sprej, pobjegli su preko terena i onda mi je nekoliko minuta policija razvalila vrata. Djeca su bila prestravljena, a moja žena je bila u suzama i sve je bilo uzalud, naš miran i jednostavan život ovdje sada uništavaju nadležne službe koja nemaju pametnijeg posla - dodao je.

Najčitaniji članci