Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Unutarnje krvarenje: Curica (8) umrla poslije prve noći braka

Osmogodišnja djevojčica Rawan iz Jemena, udala se za 40-godišnjeg muškarca i umrla od unutarnjeg krvarenja koje je dobila tijekom prve noći dogovorenog braka

308 komentara

Sa samo osam godina djevojčica Rawan iz Jemena udala se za 40-godišnjeg muškarca. Ona je samo jedna od milijun djevojčica koje su prisiljene udavati se za muškarce koji bi im mogli biti očevi. Maloljetna je mladenka umrla od unutarnjeg krvarenja koje je dobila tijekom prve bračne noći prisilnog braka.

Rawnina obitelj i mladoženja bit će uhićeni, kako bi stali na kraj ovakvom užasu u siromašnom plemenskom području na sjeverozapadu Hardh Jemenu, koja graniči sa Saudijskom Arabijom.

'Njezina obitelj nisu ljudi, ne zaslužuju imati djecu'

Ljudi su se počeli pitati da li takve obitelji razumiju da su to samo djevojčice, pa su tako otvorili i raspravu na blogu. Jedan je ljutiti bloger objavio komentar da je mladoženja životinja koja zaslužuje biti strogo kažnjena za svoj zločin. Drugi je, pak,  napisao da Rawnova obitelj nisu ljudi, te da ne zaslužuju imati djecu.

Više od četvrtine djevojčica u Jemenu udaju se prije nego što napune 15 godina, navodi se u izvještajima Ministarstva socijalne skrbi starih tri godine.

Djevojčica (12) umrla tri dana nakon što je rodila

U rujnu 2010. godine umrla je 12-godišnja jemenska mladenka koja se borila za život tri dana nakon što je rodila, rekla je lokalna organizacija za ljudska prava, prenosi Daily mail

Jemen je još prije postavio uvjet kao minimalnu dob za brak djevojke s 15 godina, ali je parlament ukinuo taj zakon. 

Ako se ne poduzmu drastični koraci kako bi se zaustavio ovaj nehumani običaj, životi milijuni djevojaka će tragično završiti.

Možda vas zanima i ovo:
Message