Obavijesti

News

Komentari 10

'Uopće nije opcija da ne bude Kolone sjećanja ove godine'

'Uopće nije opcija da ne bude Kolone sjećanja ove godine'

Ivan Penava najavio je da će gradske vlasti pozorno pratiti epidemiološke mjere i upute te ih se pridržavati nastojeći smanjiti rizik zaraze na najmanju moguću mjeru

VIDEO

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava poručio je u utorak kako uopće nije opcija da ove godine u Vukovaru ne bude Kolone sjećanja 18. studenoga, koju gradske vlasti pripremaju održati uz primjenu epidemioloških mjera.

- Nama je Dan sjećanja nešto što uopće ne dolazi u obzir da se ne obilježi i da Kolone sjećanja ne bude - izjavio je Penava novinarima nakon posjete vukovarskom Pravoslavnom groblju.

Istaknuo je kako iz grada uvijek šalju poruke da u Koloni, kojom se obilježava stradanje Vukovara u Domovinskom ratu, nema mjesta nikakvim tenzijama, "ni kada je politika u pitanju, niti kad je korona u pitanju".

Najavio je da će gradske vlasti pozorno pratiti epidemiološke mjere i upute te ih se pridržavati nastojeći smanjiti rizik zaraze na najmanju moguću mjeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iznaći će se kompromis kako bi Kolone sjećanja bilo, a s druge strane da bi se ispoštovale sve epidemiološke mjere i pokazala odgovornost prema svim sudionicima kolone - zaključio je Penava.

Penava: Hoće li me Plenković proglasiti širiteljem mržnje? Želi našu toleranciju na korupciju
Penava: Hoće li me Plenković  proglasiti širiteljem mržnje? Želi našu toleranciju na korupciju

On je jutros posjetio gradsko Pravoslavno groblje na kojem je još proljetos izgrađena nadstrešnica za posljednji ispraćaj pokojnika, u čiju je gradnju Grad Vukovar uložio 68.000 kuna.

Penava je napomenuo da je Pravoslavno groblje u Vukovaru bilo jedino od sedam vukovarskih groblja na kojem dosad nije bila izgrađena nadstrešnica za ukop pokojnika.

- Učinili smo to, vjerujem, na zadovoljstvo velikog broja građana koji ovdje imaju svoje najmilije - rekao je i dodao da gradske vlasti kontinuirano ulažu u uređenja groblja na području Vukovara.

Izvijestio je i da su ovih dana oko pravoslavne crkve sv. Petke na Dobroj vodi postavljeni novi koševi za otpad te klupe, a radi se i na izgradnji spoja ceste do crkve sv. Petke preko naselja Dobra voda.

Igor Štrangarević, direktor vukovarskog Komunalca koji upravlja grobljima na području grada, rekao je da se dosad posljednji ispraćaj pokojnika na Pravoslavnom groblju obavljao na otvorenom.

No, u razgovorima s predstavnicima vjerske zajednice i građanima pronađeno je rješenje o gradnji nadstrešnice.

Štrangarević je građane Vukovara pozvao na pridržavanje epidemioloških mjera tijekom posjeta grobljima u vrijeme blagdana Svih svetih, istaknuvši da je na grobljima obvezno nositi zaštitne maske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina