Obavijesti

News

Komentari 0

Upozorenje Hanfe: Ne trgujte putem platformi tradevtech.io i eenmarket.group

Upozorenje Hanfe: Ne trgujte putem platformi tradevtech.io i eenmarket.group

Navedene internetske platforme i društva koja njima upravljaju nemaju odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske, rekli su iz Hanfe

VIDEO

Hanfa je u četvrtak pozvala ulagatelje s područja Hrvatske da ne trguju putem platformi tradevtech.io i eenmarket.group te s društvima UMedia LLC i Bodacious Consulting LLC koja njima upravljaju, kao i da ne prihvaćaju ponude za trgovanje njihovih prodajnih predstavnika.

- Navedene internetske platforme i društva koja njima upravljaju nemaju odobrenje za pružanje investicijskih/brokerskih usluga na području Republike Hrvatske. Hanfa nije nadležna za nadzor zakonitosti njihova poslovanja niti može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji poslovni odnos uspostavljaju s takvim osobama. Kod takvih pružatelja usluga vrlo često se radi i o nekom obliku prijevare ulagatelja - ističu iz Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Hanfa: 'Uvođenje eura će sniziti omjer solventnosti društava'
Hanfa: 'Uvođenje eura će sniziti omjer solventnosti društava'

Kako pojašnjavaju, riječ je o internetskim platformama za trgovanje ugovorima za razlike (CFD-ovima), trgovanje na Forex tržištu te trgovanje drugim financijskim instrumentima i proizvodima, a oba društva koja upravljaju platformama registrirana su na istoj adresi na Svetom Vincentu i Grenadinima, otočnoj državi u Karipskom moru.

Iz Hanfe napominju da su na internetu dostupne razne stranice preko kojih postoji mogućnost provjere je li kod neke platforme za trgovanje i društva koje upravlja tom platformom riječ o prijevari ili ne.

Hanfa ne može potvrditi vjerodostojnost takvih stranica ni garantirati za točnost informacija koje se na njima nude, no potencijalni ulagatelji mogu uzeti u obzir i te informacije kod donošenja odluke o eventualnom početku trgovanja preko tih platformi, dodaju iz hrvatskog regulatora.

Hanfa odobrila preuzimanje dionica Optima telekoma
Hanfa odobrila preuzimanje dionica Optima telekoma

Podsjećaju i da se registar društava koja imaju njihovo odobrenje za pružanje investicijskih usluga i obavljanje investicijskih aktivnosti, registar vezanih zastupnika te popis notificiranih pružatelja financijskih usluga iz drugih država članica Europske unije za izravno pružanje usluga na području RH, nalaze na internetskim stranicama Hanfe

- Još jednom pozivamo ulagatelje da prije stupanja u poslovni odnos s bilo kojim investicijskim društvom provjere ima li ono potrebne licence i je li se notificiralo za pružanje investicijskih usluga na području RH - apelirali su iz regulatorne agencije.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca