Obavijesti

News

Komentari 0

Hanfa odobrila preuzimanje dionica Optima telekoma

Hanfa odobrila preuzimanje dionica Optima telekoma

Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) u četvrtak je odobrilo tvrtki Telemach Hrvatska objavljivanje ponude za preuzimanje preostalih dionica Optima telekoma po cijeni od 5,36 kuna

VIDEO

Kako navode iz te regulatorne agencije, sklapanjem ugovora o kupoprodaji Optima telekoma između Telemacha i HT-holdinga kao prodavatelja početkom siječnja ove godine, za kupca je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje.

Tim ugovorom, podsjećaju, Telemach je stekao 37.716.043 redovnih dionica Optime, a s ranijim vlasničkim udjelima sada ima ukupno 38.120.491 redovnih dionica, što čini 54,90 posto udjela temeljnog kapitala društva.

Cijena koju se Telemach obvezao ponuditi preostalim dioničarima Optime Telekoma u ponudi za preuzimanje iznosi 5,36 kuna za svaku redovnu dionicu društva, navode iz Hanfe.

Upravno vijeće Hanfe donijelo je i novi Pravilnik o izdavanju odobrenja za osnivanje i upravljanje alternativnim investicijskim fondovima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hanfa pokrenula nadzor: Jesu li radnici HNB-a prekršili zakone?
Hanfa pokrenula nadzor: Jesu li radnici HNB-a prekršili zakone?

Hanfa sada, u slučajevima izdavanja odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om s privatnom ponudom, više ne izdaje odobrenje na pravila AIF-a, a to mora biti i jasno istaknuto u samim pravilima.

Također, navode, rok za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s privatnom ponudom skraćen je na 10 radnih dana od dana zaprimanja urednog zahtjeva, čime se skraćuje i pojednostavljuje postupak podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s privatnom ponudom, koji se nude isključivo profesionalnim ulagateljima.

Postupak podnošenja zahtjeva za izdavanje odobrenja za osnivanje i upravljanje AIF-om bez pravne osobnosti s javnom ponudom te zatvorenog AIF-a s pravnom osobnošću ostao nepromijenjen, ističu u priopćenju.

'Provjera 1.188 računa bivših i trenutnih zaposlenika HNB-a'
'Provjera 1.188 računa bivših i trenutnih zaposlenika HNB-a'

Nadalje, zagrebačkom društvu Farve Pro Invest za upravljanje investicijskim fondovima odobreno je osnivanje i upravljanje Orange RealEstate zatvorenim alternativnim investicijskim fondom s privatnom ponudom za ulaganje u nekretnine.

U slučaju uspješnog okončanja početne ponude, to će biti jedini trenutno aktivni fond za ulaganje u nekretnine na hrvatskom tržištu, a ujedno i prvi takav fond za ulaganje u nekretnine koji se ne osniva kao d.d. ili d.o.o. već kao zatvoreni AIF s privatnom ponudom bez pravne osobnosti, napominju iz Hanfe.

Fond je namijenjen profesionalnim ulagateljima ili onima koji se na vlastiti zahtjev mogu tretirati kao profesionalni ulagatelji te kvalificiranim ulagateljima za koje upravitelj tog fonda ocijeni da je njegovo ulaganje u udjele u Fondu primjereno, navodi se u priopćenju.

Osječkom društvu White Bridge Asset Management za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, pak, odobreno je osnivanje i upravljanje Digital Asset krovnim otvorenim alternativnim investicijskim fondom s privatnom ponudom, koji se sastoji od dva podfonda: PDA, otvorenog alternativnog investicijskog fonda s privatnom ponudom i SDA, otvorenog alternativnog investicijskog fonda s privatnom ponudom.

Žigman o aferi HNB: 'Trgovanje povlaštenim informacijama nije dopušteno nigdje u svijetu'
Žigman o aferi HNB: 'Trgovanje povlaštenim informacijama nije dopušteno nigdje u svijetu'

Riječ je o fondovima koji će se baviti ulaganjem u kriptoimovinu, pojašnjavaju iz Hanfe te dodaju da će se oni nuditi samo profesionalnim i kvalificiranim ulagateljima.

Zbog definiranih ciljeva i strategije ovih fondova njihovi visoki rizici nisu usporedivi s rizikom otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom. Od ulagatelja se očekuje da se detaljno informiraju o navedenim rizicima koji su detaljno opisani u Pravilima krovnog AIF-a, napominju iz Hanfe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1