News

Komentari 64

Upozorili Austrijance: Kazne su i do 1200 eura, pazite kad se iz Hrvatske vraćate kroz Sloveniju

Upozorili Austrijance: Kazne su i do 1200 eura, pazite kad se iz Hrvatske vraćate kroz Sloveniju

Neki austrijski vozači su koristili sporedne seoske ceste umjesto međunarodnih prijelaza kako bi izbjegli gužve ili čekanja i u Sloveniju bi ušli nezakonito. Zbog toga im prijete i visoke kazne

Nakon što je određeni broj vozača dobio kazne dok su se preko Slovenije vraćali iz Hrvatske, austrijski automobilski klub (ÖAMTC) objavio je upozorenje za svoje članove da paze kud voze i preko kojih prijelaza se vraćaju doma.

Naime, neki austrijski vozači su koristili sporedne seoske ceste umjesto međunarodnih prijelaza kako bi izbjegli gužve ili čekanja. No zbog toga ih u Sloveniji mogu kazniti od 400 do 1200 eura zbog nezakonitog prelaska granice.

Kako prenosi Fenix magazin, ÖAMTC-ova odvjetnica Verena Pronebner navodi kako slovenska policija piše kazne jer se tim cestama mogu služiti jedino Slovenci koji tako stanuju.

-Čak i ako želite izbjeći klasične granične prijelaze zbog rizika od prometnih gužvi, svakako biste trebali koristiti međunarodne granične prijelaza iz Hrvatske u Sloveniju, izjavila je odvjetnica.

Nekoliko ljudi je već dobilo visoke kazne, a tvrdili su da cesta kojom su prošli nije bila blokirana ni označena zabranama, no kazne su dobili zbog 'nezakonitog prelaska vanjske granice Schengena'.

Najčitaniji članci