Obavijesti

News

Komentari 83

Upravni sud je poništio odluku: Rimac ipak nije prekršila zakon

Upravni sud je poništio odluku: Rimac ipak nije prekršila zakon
1

Riječ je o postupku kojega je bivša predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković pokrenula protiv Josipe Rimac temeljem anonimne prijave da je kao saborska zastupnica u imovinskoj kartici prijavila kuću iako ima tri stana

VIDEO

Državna tajnica u Ministarstvu uprave, Josipa Rimac nije prekršila zakon kada je u imovinskoj kartici prijavila kako njezin suprug u vlasništvu ima kuću, a ne tri stana koji su u toj kući i predstavljaju funkcionalnu cjelinu, javlja Večernji list.

Upravni sud u Splitu, pod predsjedanjem suca Studenka Vulete, donio je nepravomoćnu presudu kojom je poništio odluku Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa od 13. travnja 2018. te naložilo obustavu postupka koje je Povjerenstvo pokrenulo protiv Josipe Rimac i u kojemu je donesena osporena odluka.

Također, Povjerenstvo treba Rimac platiti 5000 kuna za troškove upravnog spora. Nema nesklada između vrijednosti nekretnine koju je Rimac u imovinskoj kartici prikazala temeljem procjene Porezne uprave, ocijenio je Upravni sud i prihvatio navode iz njezine tužbe kako neprijavljujući tri stana, već kuću u kojoj živi i doživljava je kao cjelinu, nije željela obmanuti javnost niti zatajiti imovinu. 

Riječ je o postupku kojega je bivša predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković pokrenula protiv Josipe Rimac temeljem anonimne prijave da je kao saborska zastupnica u imovinskoj kartici prijavila kuću iako ima tri stana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odluku o tome da je Rimac neprijavljujući tri stana već kuću prekršila zakon o prijavi imovine donijelo je Povjerenstvo pod predsjedanjem nove predsjednice - Nataše Novaković koje ju je kaznilo s 4.000 kuna iako je Rimac obrazložila razloge zbog kojih je imovinu prijavila na taj način.

Međutim, uzimajući u obzir kako nijednoj strani u postupku nije sporna vrijednost nekretnine koju je suprug Josipe Rimac, Danijel, kao branitelj dobio od RH, koju je na 994.110 kuna procjenila Porezna uprava, što je Rimac priložila prijavi imovine, kao ni kvadratura kuće, odnosno stanova, Sud je ocijenio kako je inzistiranje da je u obrascu izvješća o imovinskom stanju tužiteljica kuću u Kninu trebala prikazati po etažama "pretjerani formalizam".

Vezano za navedeno, potrebno je pojasniti da je riječ o nepravomoćnoj presudi te će Povjerenstvo iskoristiti pravne lijekove koji mu stoje na raspolaganju i podnijeti žalbu Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske. Pritom Povjerenstvo smatra da je u konkretnom slučaju suprug dužnosnice Josipe Rimac od države dobio tri stana u stambenoj zgradi koja ima 4 stana, dok sud u obrazloženju presude navodi da je riječ o etažiranoj obiteljskoj kući.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag