Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Upravni sud: Svi će opet moći parkirati na Gornjem gradu

U obrazloženju presude stoji da je Gradska skupština, koja je izglasala odluku o zabrani, prekoračila ovlasti dane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama

Tomislav Miletić/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
6 komentara

Za nekoliko dana svi će vozači ponovno moći parkirati na Gornjem gradu, gdje od 2011. to smiju isključivo stanari, javlja Večernji list.

Podsjetimo, Zagrepčanin Bojan Boić pokrenuo je sudski spor protiv Grada Zagreba i tako srušio sadašnju praksu rezerviranja parkirališnih mjesta točno određenim ljudima.

Grad je želio smanjiti broj parkiranih automobila na Gornjem gradu, no osim ondje, praksa rezerviranih mjesta postoji i u drugim zonama gdje se također ona ovom odlukom ukida, dok će pošteđene ipak ostati javne institucije kao što su sudovi, policija...

U obrazloženju sudske odluke stoji da je Gradska skupština, koja je odluku izglasala, prekoračila ovlasti dane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama. Sucima je sporno što u odluci stoji da se rezervirana parkirališna mjesta mogu odobriti 'pravnim i fizičkim osobama' bez pojašnjenja kriterija. Istovremeno opravdavaju odluku rezerviranja parkiranja točno određenim kategorijama tijela koja obnašaju javnu vlast jer im 'omogućuje neometano obavljanje javnih funkcija'.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message