Obavijesti

News

Komentari 44

Đuro je nestao prije 18 godina, supruga i sin krivi za ubojstvo

Đuro je nestao prije 18 godina, supruga i sin krivi za ubojstvo
4

Nakon dvije oslobađajuće presude Predrag (41) i Katica (67) Šuveljak dobili su po četiri godine zatvora zbog ubojstva oca i muža Đure koji je nestao prije 18 godina

VIDEO

Nakon dvije oslobađajuće presude, koje je Vrhovni sud ukinuo, Predrag (41) i Katica (67) Šuveljak u utorak su na bjelovarskom Županijskom sudu, u trećem postupku, nepravomoćno osuđeni za ubojstvo Đure Šuveljaka

Sud ih je proglasio krivima da su u obiteljskoj kući u mjestu Jabučeta, 20-ak kilometara od Bjelovara, 8. veljače 1995. godine, u kasnim večernjim satima, ubili oca i supruga Đuru Šuveljaka. Okrivljeni su osuđeni na po četiri godine zatvora, što je godinu dana manje od zakonskog minimuma, zbog olakotne okolnosti da oboje nisu nikada dolazili u sukob sa zakonom. 

Pojašnjavajući presudu, predsjednik vijeća Darko Domšić je kazao kako je tijekom postupka dokazano da su supruga i sin ubili Đuru koji je te večeri došao pijan kući. Tijekom pretrage pronađene su u kući i cipele u kojima je kobne večeri došao kući, te su susjedi potvrdili da se tijekom noći nešto događalo u kući. Potom mu se misteriozno gubi svaki trag. 

Svjedok Željko Šabarić je u ranijim suđenjima tvrdio kako je kobne večeri, nakon povratka s posla, kombijem na putni most dovezao Đuru, koji je krenuo prema ulazu u dvorište.

- Sud je prihvatio indicije da je u večernjim satima po dolasku Đure u kuću došlo do prepirke između supruge koja je nagle naravi i Đure, koji je bio fizički jak. Sin Predrag je uvijek bio na strani majke te joj je pomogao - pojasnio je u usmenom obrazloženju presude sudac Domšić, dodajući kako je nekim predmetom izudaran na smrt. 

Način na koji je tijelo nestalo sud nije mogao utvrditi. Jednom ranije je već došlo do fizičkog sukoba Đure s jedne, te supruge i sina Predraga s druge strane i to zbog Đurinog pijanstva. 

Tijekom suđenja analizirani su tragovi krvi u hodniku i dnevnom boravku, ali se sa sigurnošću, zbog proteka vremena, nije moglo utvrditi jesu li oni povezani s nekakvim nasilnim činom.

Katica je tada tvrdila da su kapljice krvi koje su našli na tapetama zapravo tragovi njezine menstruacije. Đuru su u međuvremenu proglasili mrtvim jer je od njegovog nestanka prošlo mnogo vremena. 

Nakon presude, sin Predrag je sjeo na stolicu u sudskom hodniku i glavu zario u dlanove i zaplakao, dok ga je majka tješila i kazala kako oni to nisu učinili te da će se žaliti na presudu. 

Žalbu je najavio i Vladimir Gredelj, odvjetnik Đurinog starijeg sina Mladena (47) i brata Zdravka (80), koji su nakon odustajanja Odvjetništva od optužbe inicirali nastavak kaznenog progona. Sin Mladen, koji godinama ne razgovara s mlađim bratom Predragom i majkom, kazao je neka im Bog oprosti jer on to ne može. 

- Više od 18 godina čekam pravdu za brata čije je tijelo završilo negdje u Dravi ili u nekom bunaru ili su ga raskomadanog pojele svinje - kazao je Zdravko Šuveljak

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...