Obavijesti

News

Komentari 4

Đurović se brani: U 'gepek' ne stanu ni dva patuljka...

Đurović se brani: U 'gepek' ne stanu ni dva patuljka...
3

Slobodan Đurović negirao je optužbe da je on organizirao i financirao skupinu koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića 23. listopada 2008.

VIDEO

S gnušanjem odbacujem sve navode ove optužnice napravljene u policijsko političke svrhe i na temelju lažne priče jednog maloumnika, kazao je Slobodan Đurović na Županijskom sudu u Zagrebu. Đurović je optužen da je po nalogu Sretena Jocića organizirao i fuinancirao skupinu koja je ubila Ivu Pukanića i Niku Franjića 23. listopada 2008. godine.
- Da su provjerili iskaz Tomislava Marjanovića koji je osuđen u više postupaka, a još sad ima četiri suđenja i koji je svojim iskazom trgovao s ljudima iz USKOK-a za manju kaznu, nikad ne bi dali težinu njegovim tvrdnjama - rekao je Đurović i nastavio - Zašto bih ja sudjelovao u ovakvom nedjelu? Iz koristoljublja? - kazao je i zaključio kako je to smiješno ako se ima na umu njegova imovinska situacija jer on svoju imovinu ne bi mogao potrošiti dok je živ. Dodao je kako je od 1974. živio i radio u Parizu gdje je stekao ogroman imetak.U Beograd se vratio 2005. i dvije godine živio u hotelu Interkontinental.
- Mjesčno sam smještaj u hotelu plaćao najmanje 10.000 eura. Tamošnje sigurnosne službe vjerojatno su provjerile odkud mi novac- kazao ej Đurović.
- Marjanović je tvrdio da sam ga ja angažirao za neke poslove u Bugarskoj, da je tamo oteo dva čovjeka i strpao ih u prtljažnik Golfa 3. Pa to je više nego smiješno! - zaključio je Đurović i dodao kako u prtljažnik takvog automobila ne stanu ni dva patuljka iz cirkusa. Rekao je da je on neokaljanog imena te da nije sudjelovao u ubojstvu Pukanića i Franjića.
- Ne znam tko se iza svega ovoga krije. Jesu li to sigurnosne ili paraobavještajne službe, ali ako su mogli ocrniti hrvatskog predsjednika onda mogu i mene - rekao je Đurović. Kazao je kako, osim Roberta Matanića, ne poznaje ostale optuženike te kako nije radio po nalogu svoga kuma Sretena Jocića niti " Jocić s tim ubojstvima ima veze".
Za Roberta Matanića, kaže, čuo je 2005. kada je Matanić bio u zatvoru u Srbiji. Na molbe njegove tadašnje intimne prijateljice odlučio mu je financijski pomoći. Matanićevu odvjetniku dao je dio novca, a Matanićevoj bolesnoj majci 10.000 eura. Ona mu je rekla da će njezin sin vratiti novac. Matanić ga je kontaktirao u lipnju 2008. kada su ga izručili iz Bugarske u Hrvatsku. Našli su se 16. lipnja na benzinskoj postaji u Spačvi.
- Matanić mi je tada zahvalio i zamolio da pričekam s vraćanjem novca. Našli smo se i 23. rujna i tada me zamolio za razumijevanje jer se još nije snašao i nijem mi mogao vratiti novac. Treći put, 29. listopada, nismo stigli ni kavu popiti, a već su nas napali policajci- tvrdi Đurović. Dodao je kako, da je organizirao ubojstvo kao što ga terete, niti u ludili ne bi ulazio u Hrvatsku. Kada su ga uhitili kod sebe je imao oko 600 eura.
- Uhićen sam pod optužbom da sam pokušao pomoći ubojicama Ive Pukanića i Nike Franjića. Kako sam im mogao pomoći. Jedino ako Uskok ne misli s toplom riječi- cinično je konstatirao Đurović.
- Da sam Amerikanac, Englez ili Nijemac danas ne bih bio u zatvoru. Uskok ne bi imao snage da se igra s mojim životom i mojom sudbinom - kazao je Đurović koji će s obranom nastaviti sljedeći tjedan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u