Obavijesti

News

Komentari 148

Đuru Gavrilovića optužuju dokumenti Vladimira Zagorca

Đuru Gavrilovića optužuju dokumenti Vladimira Zagorca
1

STIGLI DOKAZI? USKOK je optužio Đuru Gavrilovića da je tvornicu u Petrinji kupio novcem namijenjenim obrani države. Sumnjaju da je oštetio državu za barem 7,8 milijuna kuna

VIDEO

USKOK-ova optužnica protiv Đure Gavrilovića (76), kojom se kralja mesa tereti za ratno profiterstvo i štetu od barem 7,8 milijuna kuna, napisana je nakon više od godinu i pol dana istrage.

On je 1991. tvornicu Gavrilović u Petrinji preuzeo za mizernih tri milijuna iako je vrijedila barem 68 milijuna DEM. Ali nije imao novce za platiti niti taj mali dio vrijednosti. Iako u roku nije ništa platio, upisao se kao vlasnik. USKOK je prikupio dokaze da je zatim s pokojnim ministrom financija Jozom Martinovićem dogovorio da mu dva milijuna maraka isplati s tajnog računa na kojem je bio novac za financiranje obrane Hrvatske. Ostali milijun je Gavrilović riješio tako što je digao kredit na imovinu tvrtke. Kada je napokon državi uplatio novac za kupnju Gavrilović je prodao jedan poslovni prostor u Zagrebu, ali ni taj novac nije ušao u tvrtku, nego je služio za vraćanje pozajmice.

USKOK-u je presudno za raspetljavanje ovog privatizacijskog klupka bila dokumentacija koju im je dao jedan drugi “ugledni utamničenik”. General Vladimir Zagorec, koji je osuđen na zatvor zbog krađe dragulja iz MORH-a, ponudio je dokumentaciju u zamjenu za određene beneficije. Gavrilović je vjerojatno samo jedan od mutnih aktera privatizacije koji se u njoj spominje. Mogle bi slijediti i druge optužnice. Zagorec je hrpetine dokumenata sakrio u Beču, ali i u jednom samostanu u BiH. Nakon pokretanja istrage Đuro Gavrilović je ostao šokiran i tvrdio je da mu se država osvećuje jer je pokrenuo arbitražu u SAD-u protiv države. Gavrilovićevi su inače angažirali i tvrtku Drimia u vlasništvu Ane Karamarko, supruge Tomislava Karamarka za promoviranje tvrtke i proizvoda. Angažman nije prestao niti kada je Karamarko postao prvi potpredsjednik Vlade u državi koja vodi spor s Gavrilovićem.


Oduzeli im imovinu ‘40-ih


 Gavrilović je pokrenuo arbitražu u SAD-u protiv države. Njome traži odštetu od čak 1,5 milijardi kuna vrijednoj imovini.

Zlata vrijedna dokumentacija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.


Zagorec je dokumentaciju, za koju tvrdi da zlata vrijedi, uzeo od suradnice pokojnog ministra financija Joze Martinovića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović