Obavijesti

News

Komentari 29

USKOK digao optužnicu protiv vrha PU vukovarsko-srijemske

USKOK digao optužnicu protiv vrha PU vukovarsko-srijemske
3

Podignuta je optužnica protiv načelnika Blaža Topalovića, njegovog zamjenika Mate Kirchbauera te još 11 okrivljenika zbog trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja...

VIDEO

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Osijeku podigao optužnicu protiv  načelnika Blaža Topalovića, njegovog zamjenika Mate Kirchbauera te još 11 okrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela trgovanja utjecajem, zlouporabe položaja i ovlasti, davanja mita za trgovanje utjecajem, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te poticanja na trgovanje utjecajem. 

Optužnicom se prvookrivljenom načelniku PU vukovarsko-srijemske, drugookrivljenom zamjeniku načelnika, trećeokrivljenom policijskom službeniku za suzbijanje organiziranog kriminaliteta PU vukovarsko-srijemske i petookrivljenom načelniku Postaje prometne policije Osijek, stavlja na teret da su, u više navrata tijekom 2013. godine, samostalno ili zajedno sa šestookrivljenim i sedmookrivljenim policijskim službenicima, na traženje ostalih okrivljenika, poduzimali određene protuzakonite radnje te od nadležnih policijskih službenika tražili da ne postupaju zakonito.

Optuženi su od policijskih službenika tražili da ne sankcioniraju počinitelje prekršaja sukladno zakonima o sigurnosti prometa na cestama, o osobnoj iskaznici, o oružju te o strancima. U jednom je slučaju devetookrivljenik za postupanje protivno zakonu drugookrivljenom zamjeniku načelnika predao nagradu.

Uhićeni zbog zlouporabe položaja i vlasti te davanja mita

Podsjetimo, Topalović, Kirchbauer iz Mikanovaca te još sedam policajaca iz samog vrha Policijske uprave uhićeni su u kolovozu prošle godine u zgradi Uprave nakon što su došli na posao. Među uhićenim policajcima su i dva iz osječke Policijske uprave. Uhitio ih je USKOK koji je, u suradnji s Ravnateljstvom policije, mjesecima provodio tajnu akciju istrage i praćenja određenih policajaca u PU vukovarsko-srijemskoj i PU osječkoj. Osim devet uhićenih policajaca, iza rešetaka se našlo i sedam civila.

Sve njih sumnjiči se za korupciju, odnosno zlouporabu položaja i ovlasti te davanje i pružanje mita. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.