Obavijesti

News

Komentari 5

USKOK je podnio optužnicu protiv Tadića, Ivića i Pandžića

USKOK je podnio optužnicu protiv Tadića, Ivića i Pandžića
1

Ramiz Pandžić je isporučivao šljunak Osijek-Koteksu, a od zarade na ruke Dragi Tadiću i Damiru Iviću davao tri kune po kubiku, tereti ih USKOK u optužnici

VIDEO

Protiv bivšeg direktora Osijek-Koteksa Drage Tadića, zatim direktora marketinga i trgovine u istoj tvrtki Damira Ivića te poduzetnika Ramiza Pandžića USKOK je podnio  optužnicu zbog afere vezane za gradnju slavonske autoceste. Tereti ih se za primanje mita u gospodarskom poslovanju i zlouporabu položaja i ovlasti.

Kako bi sklopili posao kupoprodaje šljunka s obrtom Santiva i tvrtkom Frankopan, Drago Tadić i Damir Ivić postavili su, tereti se, uvjet Ramizu Pandžiću. Zatražili su da im "na ruke" isplaćuje tri kune po svakom isporučenom kubiku. Pandžić je kao vlasnik Santive te kasnije član uprave i direktor Frankopana na to pristao. Sve se događalo od prosinca 2005. do kraja studenog 2006.

- Osijek-Koteksu isporučeno je najmanje 840.496 prostornih metara šljunka ukupne vrijednosti 61,273.923 kuna. Drago Tadić i Damir Ivić su, sukladno dogovoru, od Ramiza Pandžića u najmanje 63 navrata primili najmanje 2,521.489 kuna – piše u priopćenju USKOK-a.

Tadić i Pandžić su se dogovorili, vjeruje USKOK, da će Tadić, koristeći se položajem direktora slavonskog građevinskog diva, odobravati izdavanje mjenica Pandžićevim tvrtkama na ime budućih isporuka šljunka, iako je znao da su te firme u teškoj financijskoj situaciji i nisu osigurani instrumenti povrata cjelokupne vrijednosti mjenica. Od kolovoza 2005. do kraja prosinca 2006. Osijek-Koteks Pandžićevim je tvrtkama izdao 29 mjenica vrijednih 31,539.970 kuna, a on ih je potom eskontirao u raznim bankama koje su novac uplaćivale na račune njegovih poduzeća.

- Zatim je Ramiz Pandžić podizao novac od kojeg je Dragi Tadiću u najmanje 10 navrata predao ukupno 2,223.000 kuna. Osijek Koteks oštećen je za 4,993.521 kunu na ime mjenicama plaćenog a neisporučenog šljunka – navodi se u optužnici.

Tadić je, tereti se, Pandžiću ponudio da njegova tvrtka kupi automobil od Osijek-Koteksa za 400.000 kuna, ali tako da se u papirima navede cijena od 40.000 eura koju će Pandžićeva firma platiti Koteksu dostavom građevinskog materijala. Dogovoreno je, kaže se nadalje, i da se Ramizu za taj posao "na ruke" preda 100.000 kuna. Ugovor je sklopljen 27. srpnja 2006., a Ramiz je novac dobio isti dan. USKOK je zatražio i oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od okrivljenika.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina