Obavijesti

News

Komentari 3

Uskok ulovio švercere, pokušali prevesti kokain u Veliku Britaniju, uhićena tri Hrvata

Uskok ulovio švercere, pokušali prevesti kokain u Veliku Britaniju, uhićena tri Hrvata

27-godišnjak je po uputama 42-godišnjaka i 34-godišnjaka ugovorio prijevoz legalnog tereta od Hrvatske do Velike Britanije, gdje su ga 23. veljače zaustavili carinici i policajci

VIDEO

Uskok je, na temelju kaznene prijave splitskog Pnuskoka, pokrenuo istragu protiv trojice hrvatskih državljana koji se sumnjiče da su u sastavu zločinačkog udruženja pokušali prošvercati dva kilograma kokaina u Veliku Britaniju.

Tužiteljstvo je priopćilo da su istragom obuhvaćeni 42-godišnjak, 34-godišnjak i 27-godišnjak koji se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljeno posjedovanje oružja.

Policija je precizirala kako sumnjiči 42-godišnjaka da je, od rujna 2021. do 23. veljače, povezao u zajedničko djelovanje 34-godišnjaka i 27-godišnjaka te još troje ljudi s područja Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Velike Britanije radi kontinuirane nabave kokaina iz Nizozemske i njegovog prijevoza te prodaje u Velikoj Britaniji te državama EU, među kojima i Hrvatske.

Zapljena heroina u Hrvatskoj: U Luci Ploče zaplijenili su 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina

Uskok ističe da je 42-godišnjak dogovorio s nepoznatim čovjekom iz BiH kontinuiranu nabavu točno određenih količina kokaina koju treba preuzeti od nepoznatog čovjeka u Nizozemskoj i potom je prevesti i predati nepoznatom čovjeku u Velikoj Britaniji.

U tu svrhu, dodaje policija, 42-godišnjak je s nepoznatim čovjekom u BiH i 27-godišnjakom kupio kamion s prikolicom u kojem su izradili posebni spremnik u kojem mogu krijumčariti do 50 kilograma kokaina. Kako bi prekrili da tim kamionom krijumčare drogu, 27-godišnjak je preko svoje tvrtke dogovarao prijevoz legalnog tereta i njegovo preuzimanje na točno određenim lokacijama, kao i prijevoz do Velike Britanije.

Kod 34-godišnjaka pronađena automatska puška

Strojnica

Tijekom tog prijevoza 27-godišnjak je odlazio u Belgiju i Nizozemsku gdje je preuzimao kokain koji je skrivao u kamionu i potom ga krijumčario i predavao nepoznatom čovjeku u Velikoj Britaniji. Pritom je, dodaje policija, 34-godišnjak prenosio upute 42-godišnjaka namijenjene 27-godišnjaku kojem je plaćao troškove puta i nagrade za obavljeni prijevoz droge.

Tako je 27-godišnjak po uputama 42-godišnjaka i 34-godišnjaka ugovorio prijevoz legalnog tereta od Hrvatske do Velike Britanije, gdje su ga 23. veljače zaustavili carinici i policajci koji su pretragom kamiona u posebno izrađenom prostoru pronašli dva kilograma kokaina.

Uz to, pretragom provedenom u utorak, policija je u posjedu 34-godišnjaka pronašla automatsku pušku s dva pripadajuća spremnika sa streljivom, ističe Uskok.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok su ostala dvojica osumnjičenih već u zatvoru. Protiv sve trojice, policija je podnijela kaznenu prijavu Uskoku koji je sucu istrage splitskog Županijskog suda predložio određivanje istražnog zatvora za 34-godišnjaka.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina